Haberler

Suriye'nin Ağız Tadı Kaçtı

Adem Yılmaz - İç karışıklık öncesinde Gaziantep'ten aylık yaklaşık 1,5 ton civarında baklava gönderilen Suriye'den artık sipariş gelmediği bildirildi.

Adem Yılmaz - İç karışıklık öncesinde Gaziantep'ten aylık yaklaşık 1,5 ton civarında baklava gönderilen Suriye'den artık sipariş gelmediği bildirildi.

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Boztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki olayların sektörlerini de etkilediğini söyledi.

Suriye'ye daha önce kendi müessesinden günlük 25-30 tepsi baklava gönderdiğini, Gaziantep'e gelen Suriyeliler'in çoğunluğunun baklava almadan şehirden ayrılmadığını ifade eden Boztoprak, " Suriye'deki olayların bize olumsuz etkisi çok fazla oldu. Daha önce il genelinden bir buçuk ton civarında baklava gönderiliyordu. Şimdi bir tepsi bile gönderemiyoruz" dedi.

Boztoprak, Suriye'ye bir an önce barış ve huzurun hakim olmasını temenni etti.

-" Suriye'den müşteri gelmez oldu"

Baklavacı Burhan Çağdaş da Suriye'de yaşananların tatlı satıcılarına da büyük zarar verdiğini bildirdi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Suriye'den Gaziantep'e gelenlerin sayısının da düştüğünü aktaran Çağdaş, şunları kaydetti:

" Suriye'den gelen kişi sayısı hemen hemen sıfıra düştü. Suriyeli Müslümanlar Cuma günü, gayrimüslimler de hafta sonu geliyordu. Suriye bizim için ciddi bir pazardı. Suriyeli müşterilerimizle irtibat kurabilmek için Arapça bilen kişiler istihdam ediyorduk. Cuma akşamları müşterimizin yüzde 80'i Suriye uyruklulardan oluşuyordu. Son dönemde Suriye'den müşteri gelmez oldu. Suriye'de yaşanan olaylar sektöre büyük zarar verdi."

Suriyede yapılan baklavanın Gaziantep'teki kadar lezzetli olmadığını, bu nedenle Suriyeliler'in Gaziantep baklavasını tercih ettiğini dile getiren Çağdaş,

"Tahminim Suriye'ye gönderilen baklava 1-1,5 ton arasında değişiyordu. Suriye Başbakanı ve Halep Valisi'nin eşi daimi müşterimizdi. Buraya geldiklerinde de tepsi tepsi baklava götürüyorlardı" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title