Haberler

Türkiye'de Mülteciler İçin Harcanan Para Dudak Uçuklatıyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de mülteciler için toplamda 7.6 milyar dolar harcandığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen ' Suriye Koordinasyon Toplantı'sında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin 2 milyona yakın Suriyeli mülteciyi barındırdığını ifade etti.

MÜLTECİLER İÇİN 7.6 MİLYAR DOLAR

Türkiye'de mülteciler için toplamda 7.6 milyar dolar harcandığını belirten Kurtulmuş, bu paranın içerisinde uluslararası camianın katkısının 418 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği'ne sığınma başvurusu yapanların sayısının 428 bin 735 olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "450 bin kişinin içerisinde 158 bin kişinin başvurusunun kabul edildiği bilgisi vardır. Her gün Akdeniz'in bir yerinde batan göçmen gemisi. Botlar batıyor ve yüzlerce insan denize saçılıyor, maalesef bir çoğu da hayatını kaybediyor" diyerek Suriyeli mültecilerin durumunun yansıdığı fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.

SON 5 YILDA 5 BİN 950 GÖÇMEN AKDENİZ'DE BOĞULDU

Kurtulmuş, "Avrupa ülkeleri bu göçmen gemilerinden gayri insani görüntüden uzaklaşmayı kendilerine politika olarak kabul ederken, Türk sahil güvenlik botları onları hayata yeniden kazandırmak için uğraşmıştır. 53 bin 228 bin kişi kurtarılmıştır. Son 5 yılda Akdeniz'de botların parçalanması, batması sonucu hayatını göçmen sayısı kaybeden 5 bin 950 kişidir.

İstanbul otogarı ve Edirne'de bekleyen mültecilerin durumuna değinen Kurtulmuş, "Yüzlerce, binlerce Suriyeli Türkiye'nin farklı yerlerinden önce İstanbul'a a 2 bin 300 kişi civarında Edirne'de, İstanbul otogarında ve Edirne sınır kapısında bulunuyor. Böyle bir göçmen alımının olmadığı konusunda ikna edilerek, geldikleri yere geri döndürülmeye, bir kısmı da kamplara dönmeye ikna edilmeye çalışılıyor. Çalışmalar için talimat verilmiştir" dedi.

"BİR KURUŞ VERMESELER DE TÜRKİYE BU YARDIMI SÜRDÜRECEK"

"Bir kuruş yardım etmeseler de Türkiye bu yardımı sürdürecek" diyen Kurtulmuş, "Uluslararası camianın bu büyük faturaya destek olması tabii ki onların vazifesidir. Bu desteği verseler de vermeseler de bu yardımı yapacağız. Yaparlarsa ellerini taşın altına koymuş olduğunu gösterecekler. Bu, Türkiye'ye karşı yapılan bir lütuf manasında değildir. Bu insanlığın yaşamış olduğu krize karşı bir destektir. Hepsini bekliyoruz, bu kriz yeni başlamadı. Bu kriz Suriye'deki savaş sona erse de sona erecek bir kriz değildir. Bu derinlik, aradaki uçurum artıkça mülteci sorunu devam eder. Bu destek olumlu bir destek olur ama bu Türkiye'ye bir lütuf olmaz" şeklinde konuştu.

"GİTTİKLERİ YERDE AÇ KALACAKLAR"

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şunu açık söyleyeyim, Avrupa ülkeleri diyorsa biz Türkiye'deki mültecilerden şu kadarını alırız, biz bunların hepsini sınırlarda üzerlerine tazyikli su sıkılmalarına izin vermeden bunları uçaklarla gönderebilir. Bizim endişemiz bebek, çocuk sefil durumda. Şu anda hiçbir Avrupa ülkesi alırım demiyor. Gittikleri yerde dipçik, gaz bombası yiyecekler, orada aç kalacaklar. 90'a yakın otobüsle bir kısım insan geldikleri şehirlere geri gönderildiler. Bir kısmını da kamplara yerleştirmeye çalışıyoruz. O insanları bilinmeze doğru göndermek mümkün değildir. Avrupa ülkeleri diyorsa ki şu kadar göçmen kabul ederim, Türkiye bunları gidecekleri yerlere gönderdik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Akdeniz Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500

Yorumlar (163)

beytullah:

Yahu insan olun biraz bu durum seninde başına gelebilir nedemek mülteci istemiyorum sen alma o almasın kim alacak bu mu Müslümanlık afferdesiniz kafir den farkını yok Alkan ıslah etsin

5
22
yanıtYanıtla
Dogru:

Kardes orada savaş varsa savaştan kaçıp gelmeyeceklerde sonuna kadar savasacaklardi.islamda da böyledir.eğer savaş varsa kaçmazsin savasirsin . biz kurtuluş savaşı verirken kaçtım mi ? bazılarının derdi Avrupalı olmak orada yaşamak

yanıt0
yanıt0
asgari:

ev kira olmuş 500 den aşşağı yok aldıgımız 1000 tl sürünüyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. . . !!!

27
0
yanıtYanıtla
serkan:

allahtan 1400 yıl önce medinede yaşamadınız yoksa bu zihniyetle allahın resulunude kovardınız akp düşmanlığı sizi kör etmiş

5
20
yanıtYanıtla
HAMZA:

ALLAH VE RASULU ile akpkk yı nasıl bir tutarsın bu kadar sapıklığı kendinde normal görmen zaten başlı başına senin insanlık dışı olduğunu kanıtlıyor. . kula tapmak sizde var bizler MÜSLÜMANIZ. . .

yanıt1
yanıt0
hoger:

haram olsun hakkım deefolup gitsin ler mülteci istemiyoruz

22
1
yanıtYanıtla
sebebi akp:

Mültecilerin bu durumuna Made in Akp denir

17
5
yanıtYanıtla
tüh sizin yardımınıza:

işsiz güçsüzüm bana 3 milyar zorunlu sağlık sigortası borcu çıkarın elin mültecilerine trilyonlar harcayın.. yıkılsın böyle zulüm devleti..Allah sizin

19
2
yanıtYanıtla
göcmen:

yalan. nerde harcadaniz. EVET ALINMISTIR O KADAR PARA: ama kimlerin cebine girmistir acaba. kimler gemi almistir.

14
6
yanıtYanıtla
YAZ KIZIM:

tmm cok guzel o masumlara destek olmak ama kendi halkınızı unuttunuz asgeri ücret belli hayat şartları ortada geçim zor yaşamak zor. . . UNUTTUNUZ BİZİ halkınızı milletinizi garibi öksüzü yetimi açı açıktakini yoksulu fakiri UNUTTUNUZ. . .

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 163 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title