Haberler

Suriye'de Yaralanan Binbaşı, Aa'ya Konuştu

Salim Taş - Suriye ordusundan ocak ayında istifa ederek Özgür Suriye Ordusu saflarına geçen ve İdlib kentinde çıkan çatışmada yaralanan binbaşı A.L.A., ülkesinde yaşanan olayları ve nasıl yaralandığını Anadolu Ajansı'na anlattı.

İdlib kentinde Suriyeli askerler ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışmada, kalçasına isabet eden kurşunla yaralandıktan sonra 3 gün önce kardeşi ve kendisi gibi ordudan istifa eden yüzbaşı K.C. tarafından Türkiye'ye getirilen binbaşı A.L.A. (40), Antakya Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde tedavi görüyor.

Hastanede 24 saat polis gözetiminde tutulan ve doktorlar tarafından her türlü tedavisi yapılan binbaşı A.L.A., AA muhabirine, yüzünü gizleyerek ülkesinde yaşanan olaylar ve nasıl yaralandığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Binbaşı A.L.A., 21 yıl Suriye ordusunda görev yaptığını belirterek, görevde bulunduğu süre içerisinde ülkesine en iyi hizmeti vermek için çalıştığını ve binbaşı rütbesine kadar yükseldiğini ifade etti.

Yaklaşık bir yıl önce ülkesinde başlayan gösterilerin adeta iç savaşa dönüştüğünü, bunun sonucunda da binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan A.L.A., "Suriye'de özgürlük ve demokrasi adına başlayan yürüyüşlere devlet yönetiminin çok sert karşılık vermesi üzerine 21 yıldır görev yaptığım Suriye ordusundan istifa ettim" dedi.

Binbaşı A.L.A., ordudan ayrılmasının ardından İdlib kentinde yaşayan ailesinin yanına gidip eşi ve 4 çocuğu ile yaşamaya başladığını bildirerek, Suriye ordusunun çoluk çocuk, kadın erkek ayrımı yapmadan suçsuz insanları öldürmesine kayıtsız kalamayarak bir süre sonra Özgür Suriye Ordusu saflarına katıldığını söyledi.

Her gün onlarca kişinin öldürülmesinin, herkes gibi kendisini de çok üzdüğünü anlatan Ahmet, bir yıl önce belirli bir bölgede başlayan olayların, şu an ülkenin en önemli kentleri olan İdlib, Hama, Lazkiye, Halep, Humus ve Şam'ın belirli bölgelerinde devam ettiğini, giderek ülke geneline yayıldığını dile getirdi.

-"Askerler, İdlib'e tank ve ağır silahlarla girdi"-

A.L.A., İdlib kentinde ailesiyle yaşadığı sırada Suriye ordusuna bağlı askerlerin, birkaç gün önce tank ve ağır silahlarla şehre girdiğini anlatarak, bunun üzerine ailesini ve şehri korumak için diğer muhalifler gibi kendisinin de askerler ile çatışmaya girdiğini belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'ndaki kişilerin, ağır silahlar karşısında direnecek gücü olmadığına değinen A.L.A., şöyle konuştu:

"Askerlerin İdlib'e düzenlediği saldırıda ailemi ve şehri korumak için onlara karşı direndim. Ancak ağır silahlar ve tanklar karşısında daha fazla dayanamadık. O sırada kalçamdan giren kurşun kasığımdan çıktı. Yaralı haldeyken yanımda bulunan kardeşim ve benim gibi ordudan ayrılmış olan yüzbaşı K.C., beni taksiyle Türkiye'ye getirdi. Sınırdan geçerek Türkiye'ye sığındık. Şimdi burada tedavi görüyorum."

Ülkedeki olayların son bulması ve özgür, demokratik bir Suriye inşa edilmesi için Beşşar Esad yönetiminin istifa etmesi gerektiğini vurgulayan A.L.A., bunun için de canları pahasına mücadele edeceklerini bildirdi.

A.L.A., Hatay'da sağlığına kavuştuktan sonra eşi ve 4 çocuğunun da kaldığı İdlib kentine dönmek ve mücadelesine devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Türkiye Suriye İdlib Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title