Haberler

Sultanhisar 38. Nysa Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Sultanhisar 38. Nysa Kültür ve Sanat Festivali, Mehter Marşları ve Halk Oyunları Gösterileriyle Başladı. 3 Gün Boyunca Devam Edecek Festivalin İlk Gününde Çilek Yarışması Yapıldı.

Sultanhisar 38. Nysa Kültür ve Sanat Festivali, mehter marşları ve halk oyunları gösterileriyle başladı. 3 gün boyunca devam edecek festivalin ilk gününde çilek yarışması yapıldı.

Festivalin ilk gününde, şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenler ödüllendirildi. Sultanhisar 38. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı Cevdet Kuran, Kaymakam Orhan Mardinli, 21 .dönem MHP Aydın milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Töreninin açılış konuşmasını yapan Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, Nysa festivalinin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgilendirdi. Nysa festivalinin 1963 yılında portakal şenliği olarak başladığını belirten Başkan Törün, "Festivalimiz 1977 yılında uluslar arası statüye kavuştu. Her yıl aralıksız olarak düzenlediğimiz festivalin amacı, tarım ürünlerinde Türkiye'nin üretim fabrikası olarak yerini alan Aydınımızın tarım ürünlerini tanıtmaktır" dedi.

Festival kapsamında yapılan çilek yarışması hakkında bilgiler veren İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, Sultanhisar'da çilek üretiminde çok iyi olduğunu söyledi. Çilek üretiminde Türkiye'nin bel kemiğini Sultanhisar'ın oluşturduğunu ifade eden Özdemir, "İlçemizde 5 bin dekar alanda çilek üretimi yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 17 bin 500 ton olan çilek üretiminin bu yıl çilek üretiminin bu yıl daha da artması ve üretimden 20 milyon YTL gelir elde edilmesi hedefleniyor" dedi.

Festival kapsamında geleneksel olarak yapılan en iyi çilek üreticisi yarışmasına üreticiler yoğun ilgi gösterdi. 26 üreticinin katıldığı en iyi çilek yetiştiriciliği yarışmasında Cumhur Ağırbaş birinci, Cihan Taşkır ikinci ve Cihan Öncan üçüncü oldu. Mansiyon ödülü ise Mehmet Adıgüzel'in oldu. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

(HÖ-İK-Mİ-

(HÖ-İK-Mİ-)

28.04.2007 18:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title