Haberler

Sultanbeyli'de Bir Göletteki Balıkların Ölüm Sebebi Araştırılıyor

Sultanbeyli'deki bir gölette henüz belirlenemeyen nedenle ölen çok sayıda balık kıyıya vurdu.

Fatih Mahallesi'ndeki Fatih göletinde balıkların ölümü vatandaşlar tarafından fark edilince, durum yetkililere bildirildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren İSKİ Basın Müdürü Ahmet Öz, ilk belirlemelere göre balıkların, göletteki oksijen seviyesinin azalması nedeniyle ölmüş olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Öz, göletin, balıkçılık, sulama ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için kullanılmadığını ve çevresinde suyu kullanan herhangi bir yerleşim bulunmadığını belirterek, "Gölet sonuçta bir ekolojik oluşum. Buraya bağlanan atık su kanallarında tıkanma meydana gelme ihtimali olabilir. Bu da göletteki suda oksijen azalmasına neden olacaktır. Olayı öğrendikten sonra ekiplerimiz, içme suyu şebekelerinden gölete su pompalayarak canlıların ihtiyaç duyduğu oksijeni sağlamaya çalıştı" diye konuştu.

Fatih göletinin, çevre halkının ihtiyaçları için kullanılan bir gölet olmadığını yineleyen Öz, şu anda ölümlerin kimyasal bir atıktan kaynaklandığını söylemek için bir neden olmadığını vurguladı.

Öz, İSKİ ekiplerinin, gölete gelen atık su hatlarında kontrollerde bulunacağını ifade ederek, oksijeni dengelemek için içme suyu şebekesinden su pompalanmaya devam edileceğini bildirdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title