Haberler

Sultan Abdülmecit'in Torununun Kızı Fevziye Osmanoğlu, Paris'te Toprağa Verildi

Sultan Abdülmecit'in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin'in oğlu İbrahim Tevfik Efendinin kızı ve Mısır Kral Faruk ailesi mensubu Prens Hayri ile evli olan Fevziye Sultan'ın cenazesi töreni öncesi Prens Hayri'nin kuzeni Mira Dariban Yengem Fevziye Sultan çok farklı, gösterişten uzak bir hayat ve iki sürgün yaşadı.

Sultan Abdülmecit'in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin'in oğlu İbrahim Tevfik Efendinin kızı ve Mısır Kral Faruk ailesi mensubu Prens Hayri ile evli olan Fevziye Sultan'ın cenazesi töreni öncesi Prens Hayri'nin kuzeni Mira Dariban Yengem Fevziye Sultan çok farklı, gösterişten uzak bir hayat ve iki sürgün yaşadı. Birincisi Osmanlı hanedanının Türkiye'den sürgünü, ikincisi ise Mısır hanedanıyla. Kimseden yardım almamak için eğitimini tamamladı ve hayatını sürdürmeyi başardı. Bugün burada Müslüman, Hıristiyan, Musevi dostları onu uğurlamaya geldi dedi.

Nilüfer Sultan ve Şehzade Selim Fevziye Sultan'ın ölümünden iki gün önce haberdar olduk. Bu çok üzüntü verici bir durum. Osmanlı Hanedanı'nın Amerika'da bulunan reisi Fevziye Sultan'ın abisi Şehzade Beyazıt Osmanoğlu'nun da kardeşinin vefatından haberi yoktu. Onun için bu çok üzgünüz dediler

5. Murat'ın torunu Kenize Murat, Fevziye Sultan'ı kaybettik. Yeni bir kuşak geliyor. Hanedanda biz çalışan, araştıran iki kadındık. Asaletiyle son Osmanlı Sultanı unvanını hakkıyla taşıdı dedi.

Cenaze namazı eski Diyanet İşleri imamlarından İbrahim Etem Doğan kıldırıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çelenk gönderdi.

Cenazeye Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Onaner, Paris Basın Müşaviri Kamil Efil, Paris Din Hizmetleri Ateşesi Gençağa Sayan, Bülent ve Janin Osmanoğlu, İbrahim Tevfik'in torunu Yusuf Kefeli Mecid katıldı.

Sultan Abdülmecit'in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin'in oğlu İbrahim Tevfik Efendinin kızı Fevziye Osmanoğlu, 6 Aralık 1928 yılında doğmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title