Haberler

Suadiye Sanat Atölyeleri Açıldı

Kadıköy Belediyesi, Suadiye Mahallesi'nde bulunan 110 yıl önce yapılmış, anıt eser olan dükkanları restore etti.

Kadıköy Suadiye Mahallesinde bulunan Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit dönemi Maliye Bakanı Reşat Paşa tarafından, kızı Suad Hanım adına 1900'lerin başında Suadiye Camii çarşı ile birlikte inşa edilen tarihi çarşı, geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi'nin çalışmalarıyla aslına uygun olarak yenilendi. Sanat Atölyeleri olarak kullanacak olan 9 adet dükkân Kadıköylülerin kullanımına açıldı. 6 Kasım Pazar günü açılışı yapılan Sanat Atölyelerine CHP Meclis Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı, oyuncu Levent Üzümcü ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaklaşık 110 sene önce marangoz, kalaycı vb olarak kullanılan dükkanların şimdi Sanat Atölyeleri haline dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Nuhooğlu "Ama hayatı devam ettireceğiz. Biliyoruz ki; Cumhuriyet çok kolay kurulmadı. Ona sahip çıkacağız" dedi.

CHP Meclis Başkan Vekili Akif Hamza Çebi yaptığı konuşmada; "Ülkemiz çok sıkıntılı günler içinde bütün siyasi partiler buna yoğunlaşmış durumda. Böyle bir gündem varken burada böylesi güzel bir sanat faaliyetinin içinde olmak gerçekten mutluluk verici bir olay. Kadıköy belediyemiz gerçekten güzel hizmetlere imzasını atıyor. Sanatın kültürün dışlandığı bir ortamda sanata sahip çıkan bir anlayışı ortaya koymak gerçekten tebrike değer saygı duyulacak bir olay" dedi.

Sanat Atölyeleri sahipleri ile birlikte yapılan açılış sonrası atölyeler gezildi. Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği Suadiye Sanat Atölyeleri'nde resim, ahşap, seramik, sanat malzemeleri ve cam olarak düzenlenmiş sekiz adet atölye ve bir tane de kafe bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Suadiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title