Haberler

Stgm'nin 5. Danışma Kurulu Toplantısı Eskişehir'de Yapıldı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin (STGM) 5. Danışma Kurulu Toplantısı, 80 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin iştirakiyle Eskişehir'de yapıldı.

"Yerel Ağların Güçlendirilmesi" başlığı altında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan STGM Derneği Koordinatörü Sunay Demircan, STGM'nin faaliyetlerini ve stratejilerini hazırlarken, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile ortaklaşa düzenlenen danışma kurulu toplantılarına büyük önem verdiklerini ifede etti. Demircan, toplantının hedefinin, Türkiye'deki STK platformlarının çalışmalarının ve yerel yönetimlerle girişilen yönetişim çalışmalarının değerlendirilmesi, STGM'nin gelecekte üstleneceği roller ve yönetimlere dair tekliflerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Eskişehir, Çanakkale ve Aydın'daki sivil platformların başarılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, Eskişehir Sivil Yerel Oluşumu (ESYO) Kolaylaştırıcılar Kurulu Üyesi Gürcan Banger de, "ESYO'nun Büyüme Stratejisi ve Yapılanması" konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra söz alan Çanakkale Belediyesi Stratejik Yönetim ve Planlama Koordinatörü Hale Evren Akman da, "Çanakkale'de Katılımcı Bütçe Deneyimi" konusunda, Aydın Sivil Toplum Oluşum Platformu (ASTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kutbay ise, "ASTO Faaliyetleri" konulu birer konuşma yaptı.

STGM 5. Danışma Kurulu Toplantısı, "Yerel Ağların Güçlendirilmesi" konusunda yapılan tartışmalarla sona erdi.

(EC-HÖ-MŞ) 29.04.2008 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title