Haberler

Ssm ile Gazi Üniversitesi Arasında Sayp İçin Mutabakat Metni İmzalandı

SSM, Gazi Üniversitesi, ASELSAN, HAVELSAN, FNSS ve STM arasında Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) mutabakat metni imzalandı.

SSM, Gazi Üniversitesi, ASELSAN, HAVELSAN, FNSS ve STM arasında Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) mutabakat metni imzalandı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, STM A.Ş. Genel Müdürü Davut Yılmaz, HAVELSAN A.Ş. Genel Müdürü Sadık Yamaç, ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İsmet Atalar ve FNSS Mühendislik ve Üretim Direktörü Can Özelçi katıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi yaptığı konuşmada, "Savunma ve güvenlik teknolojilerinde Türkiye'yi üstün kılmak amacıyla faaliyetlerini yürüten müsteşarlığımız kuruluş kanunu gereğince kendisine verilen yetkiyle ulusal savunma sanayinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü projelerle sektöre rehberlik etmekte, TSK'nın modernizasyon ihtiyaçlarının özgür tasarım projeleriyle gerçekleştirilmesi ve savunma sistem tedarikine tahsis edilen kaynakların maksimum oranda ülke ekonomisine yönlendirilmesi amacıyla görevlerini icra etmektedir. Mütevazi seviyeden başlayan çalışmalarımızın sonuçlarında bugün artık Türkiye'de özgün ürünleri, ana yüklenicileri, AR-GE merkezleri, yan sanayi ve sektör kuruluşları ile kurumsallaşmış ve ülkenin gündeminde yerini almış bir savunma sanayinin varlığından söz edebiliyoruz. Bu durum ülkemiz adına gurur vericidir. Bu başarının devamı müsteşarlığımız büyük ölçekli savunma sanayi firmaları, araştırma kuruluşları ve üniversiteler arasında iş birliği ile mümkün olacaktır. İlgili teknoloji alanlarında uzmanlaşmış KOBİ'ler, akademik alandaki ilerlemeleri sanayiye hazır hale getirecek, üniversite ve araştırma kurumları güçlü ve büyük ölçekli ana yükleniciler ile sektörün dünyada rekabetçi ve sürdürülebilir büyümesi sağlanacaktır" dedi.

İmzalanan protokol ile Gazi Üniversitesi'nin program kapsamında çalıştığı firmaları (ASELSAN, HAVELSAN ve STM) genişletmiş olacağını kaydeden Tüfekçi, "STM firmamız ile de ilk defa sarp kapsamına dahil olmuş olacağız. SSM Teknolojisi Yönetim Stratejisi içindeki savunma sektörünün nitelikli iş gücü ve araştırma ihtiyacının karşılanması için sanayi-üniversite iş birliklerinin teşvik edilmesi stratejik hedefimize doğru önemli bir adım daha atacağız. Üniversiteler ile lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler tarafından yapılan lisansüstü test çalışmalarını, şirketlerin orta ve uzun vadeli araştırma ve geliştirme stratejileri doğrultusunda ve müsteşarlığımızın belirlediği öncelikli alanlarda gerçekleştirilecek şekilde güdümlü projeler olarak yapılandırılması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber ise, üniversitelerin özellikle bilginin ürüne çevrilmesi ve ticarileştirilmesi konusundaki eksikliğin son yıllarda bariz hale geldiğini ve giderilmesi için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

"Ülkemizin 2023 vizyonunda ihracat önemli bir kalem ve 500 milyar lira gibi bir hedef konuldu. Bunun aşılabilmesi ancak pahada ağır ve bilgi teknolojilerine dayanan ürünlerin geliştirilmesini gerekli kılıyor. Bunda en önemli argüman ise üniversitelerdir. Üniversitelerin de kendine çeki düzen vermesi amacıyla biz Gazi Üniversitesi olarak tüm tezlerimizi bir amaç uğruna sanayi iş birliğiyle yürütmeye çalışıyoruz. Gazi Üniversitesi daha önce ROKETSAN ve TAİ ile bunu imzalamıştı. Ondada sanırım öğrencilerimiz, araştırmacılarımız göreve başladılar. Oldukça büyük firmalar bu kapsama dahil olacak. Burada çok güzel tezler çıkacağını ve bu tezlerin de çok kısa sürede ürüne dönüşeceğini öngörmek çok kolay. İnşallah bu program ülkemizdeki diğer üniversitelerin de katılımlarıyla daha da büyür ve sonuçları mutlaka pratiğe geçer diye düşünüyorum."

Konuşmaların ardından SSM, Gazi Üniversitesi, ASELSAN, HAVELSAN, FNSS ve STM arasında Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı(SAYP) mutabakat metni imza töreni gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazi Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title