Haberler

Şrek Taç Takmak İstemiyor

Animasyonda Gelinen Son Noktanın En Başarılı Örneklerinden Biri Olarak Beğeniyle İzlenen ve Hasılat Rekorları Kıran Şrek Serisinin Üçüncü Filmi Sinemalarda. Hikayesinin İçine Hepimizin Yakından Tanıdığı Masal Kahramanlarını Dahil Eden Şrek 3 Yetişkinler İçin Pek Bir Yenilik Vaat Etmese de Küçük İzleyicileri Sinemalara Çekecek Özelliklere Sahip.

Animasyonda gelinen son noktanın en başarılı örneklerinden biri olarak beğeniyle izlenen ve hasılat rekorları kıran Şrek serisinin üçüncü filmi sinemalarda. Hikayesinin içine hepimizin yakından tanıdığı masal kahramanlarını dahil eden Şrek 3 yetişkinler için pek bir yenilik vaat etmese de küçük izleyicileri sinemalara çekecek özelliklere sahip.

ŞREK 3

SHREK 3

Yön: Raman Hui - Chris Miller

Tür: Animasyon / Komedi

Süre: 92 dk.

Seslendirme: Mike Myers (Şrek), Eddie Murphy (Eşek), Cameron Diaz (Prenses Fiona), Antonio Banderas (Çizmeli Kedi), Justin Timberlake (Prens Artie)

2007 üçlemelerin yılı oldu. Önce Karayip Korsaları 3 geldi, ardından Ocean’s 13 ve şimdi de Şrek 3.

Sözünü ettiğim bu üç film arasında en zorlama senaryoya sahip ve serinin sıkı takipçilerini en fazla hayal kırıklığına uğratacak olanı ne yazık ki bu hafta vizyona giren Şrek 3.

Şrek 3’te 2000’li yıllara damgasını vuran o ilk filmlerdeki heyecanı bulmak zor. Aynı karakterler, ilginç bir senaryoyla desteklenmediklerinde, yeni bir tat getirmek yerine monotonluk yaratıyorlar izleyenlerde.

Hele bir de söz konusu Şrek gibi hiç de çekici olmayan bir kahramansa üç film üst üste ilgiyi ayakta tutmak hayli zorlaşıyor.

SHREK BATAKLIĞINDA MUTLU

Uzak uzak diyarlardan birinde kötü ve iyilerin savaşını izliyoruz. İyiler çocukluğumuzun çizgi filmlerinin aksine oldukça çirkin. Kötüler ise kötü olamayacak kadar güzel ve yakışıklılar.

Çirkin ama iyi kalpli Şrek, üçüncü filmde güce karşı savaşıyor. Ona güç getirecek, hükümdar olmasını sağlayacak tacı takmamak için mücadele ediyor yeşil dev. Çünkü onun asıl istediği taç değil, çamurlar içinde yan gelip yatacağı bataklığında, ailesiyle birlikte huzurlu bir yaşam.

Kral Harold’ın hastalığını takiben tacın gerçek sahibini bulmak için yola çıktığında, kötüler de tacı ele geçirmek için harekete geçiyorlar.

Fiona’yı bir zamanlar yüzüstü bırakıp terk eden eski nişanlısı Prens Charming, tahtı ele geçirmek için peri masallarından topladığı kötü adamlar ordusuyla kentte fırtınalar estiriyor. Diğer yanda ise kenti savunmaya kararlı olan Fiona ile annesi Kraliçe Lillian, peri masallarındaki iyi insanları yanlarına toplamaya başlıyorlar.

PAMUK PRENSES’TEN RAPUNZEL’E

Şrek 3, kötü ve iyinin savaşını eski masallara ve günümüz pop kültürüne göndermeler yaparak taşıyor perdeye. Herkes tarafından bilinen, dillere destan olan şarkıları da kullanarak en azından o anlarda izleyenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Filmde öne çıkan bir başka özellik de karakterlerin perdede giderek daha gerçekçi durmaya başlamış olması.

Bu gerçekçi görüntülere rağmen, üçüncü film, tekrara düşüp, bir yenilik getirmediğinden en azından biz yetişkinler için, birkaç komik sahne hariç, bekleneni verememiş oluyor.

Yine de çocukların yeşil devi, sevimli eşeği, çizmeli kediyi ve üçüncü filmde hikayeye dahil olan Pamuk Prenses, Cinderalla, Uyuyan Güzel, Rapunzel, Pinokyo gibi masal kahramanlarını zevkle izleyeceklerini kabul etmek gerek.

Şrek 3, tatile giren miniklere iyi bir tatil hediyesi olabilir.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

DEATH PROOF

ÖLÜM GEÇİRMEZ

Yön: Quentin Tarantino

Oyn: Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd

Tür: Gerilim

Süre: 127 dk.

Arabası ölüm geçirmiyor

Sıra dışı filmlerin usta yönetmeni Quentin Tarantino, 70’li yılların bol şiddet içeren B sınıfı Amerikan filmleri tadında bir gerilim-aksiyon filmiyle çıktı karşımıza. Ölüm Geçirmez, altındaki arabanın marifetlerini ve araba kullanma konusundaki tecrübelerini kullanarak, takip ettiği kadınlara ölüm saçan eski bir dublörün hikayesini anlatıyor. Tarantino’nun ‘İçinde bol bol araba takip sahnesi barındıran bir gerilim filmi’ olarak nitelendirdiği Ölüm Geçirmez, Tarantino hayranlarının ve sinemada sıra dışı bir tecrübe yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir çalışma.

TRUANDS

SUÇ İMPARATORLUĞU

Yön: Frédéric Schoendoerrffer

Oyn: Benoît Magimel, Philippe Caubère, Béatrice Dalle, Olivier Marchal

Tür: Suç-Gerilim

Süre: 107 dk.

Bu da Fransız mafyası

Bu filmi izledikten sona mafya denince aklınıza üç şey gelecek; şiddet, seks ve kaypaklık. Aşk şehri olarak bilinen Paris’te bir mafya hikayesi anlatıyor Suç İmparatorluğu. Şehrin acımasız suç dünyasında, artık yaşlanmakta olan mafya patronu Claude Corti güce susamış adamlarını kontrol altında tutabilmek için olabildiğince sert davranmak zorunda kalıyor. Uyuşturucu, güzel kadınlar ve son model arabalardan oluşan bu krallıkta, asıl patron para. Ancak para ve gücün de satın alamayacağı bir şey var; o da günümüzde en çok sıkıntısı çekilen, az bulunan bir değer; yani güven.

Mafya dünyasına ışık tutan Suç İmparatorluğu’nun akılda kalan en belirgin özelliği son derece gerçekçi ve çarpıcı şiddet sahneleriyle dolu olması. Şiddet sahnelerine dayanabilirseniz, gerçekçi bir suç filmi sinemalarda sizi bekliyor.

DELTA FORCE

AVANAKLAR MANGASI

Yön: Callie Khouri

Oyn: Michael Edward Rose, Glenn Morshower, Christina Moore, Bill Engvall

Tür: Aksiyon-Macera-Komedi

Süre: 90 dk.

Askerlik parodisi

Avanaklar Mangası, askerlikle dalgasını geçen bir komedi. Aynı gün sevgilisini ve işini kaybeden Larry, komşularıyla hafta sonu rahatlamak için Everest'e gitmeye karar veriyor. Fakat yolculuk yapmak için katılacakları turda başkalarıyla karıştırılan üçlü Irak'a savaşmaya giden orduyla beraber aynı uçağa bindiriliyorlar. Kendilerini Orta Doğu’da zanneden ve uçaktan indikten sonra çatışmaya girerek bölgede kahraman ilan edilen grup aslında Meksika'da olduğunu ve bir çete savaşına karıştığını sonradan anlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title