Haberler

Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Temel Atma Töreni

Çaykent (Salarha) Beldesi'nde yapılacak olan Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, Ak Parti Rize Eski Milletvekili Bayramali Bayramoğlu, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Rahmi Metin, Gençlik spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çaykent Beldesi Salarha Spor Sahası yanında yapılması planlanan spor eğitim merkezinin bir yılda tamamlanacağı söylendi. Çaykent Beldesinde temeli atılan por eğitim merkezinin ihale bedelinin 7.384.150,00 TL olduğu, inşaatın 500 günlük bir süre içinde tamamlanacağı bildirilirken müteahhit firma ise binayı 2012 yılı Kasım ayında teslim edeceğini söyledi.

Dış cephesi Rize mimarisi ile bütünleştirilecek olan Sporcu Eğitim Merkezi, 200 yataklı olup içerisinde birçok branş yer alacaktır. Sporcular, İl ve Türkiye genelinde yapılacak olan seçmelerle alınacaktır. Sporcu Eğitim Kampı'na alınacak olan sporcuların giderleri devlet tarafından karşılanacaktır.

Tesisin Rize'de bir ilk olduğun söyleyen Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, "Sporcular ülkemizin çeşitli yerlerinden gelerek burada eğitim görecekler, inanıyorum ki bu tesis ülkemize çok sayıda sporcu yetiştirecektir" dedi.

Salarhaspor Sahası ile tesisin yapılacağı alanda kendi hisselerinin de olduğunu söyleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; "7,5 yıldır belediye başkanıyım ve bu tesisin yapılmasında bölge halkının da katkısı olduğunu düşünüyorum. Şimdi amacımız Dağdibi Yolu'nun hayata geçmesi. Bu yol hayata geçtiği takdirde Menderes Bulvarı'nın yükü hafifleyecektir ve Salarha Bölgesi daha da gelişecektir. Rize'nin en çok nüfus barındırdığı bölgelerden biri olan Salarha bölgesine çok daha iyi hizmetler getirilebilir. Salarha bölgesinde temeli atılan Sporcu Eğitim Merkezi'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ak Parti Rize Eski Milletvekili Bayramali Bayramoğlu; "Geleceğimizin teminatı olan çocukları çok farklı platformlara taşıyacak olan bu tesisin Rize'mize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin yapımı için kendi şahsına ait alanı devlete tahsis eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı; "Bölgemize kazandırılacak olan Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin Rize'mize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Böyle bir tesisin bölgemize gelmesi büyük bir yatırımdır. Bu tesisin bölgemize kazandırılmasını sağlayan devlet büyüklerimize ve bölge halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı ve Salarhaspor Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi için desteklerini esirgemeyen Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Ak Parti Rize Eski Milletvekili Bayramali Bayramoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Gençlikspor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Rahmi Metin'e plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti Rize Eski Milletvekili Bayramali Bayramoğlu'nun düğmeye basması ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title