Haberler

Spor Yazarı Cem Atabeyoğlu Uğurlandı

Önceki gün vefat eden spor yazarı Cem Atabeyoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün vefat eden spor yazarı Cem Atabeyoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından Atabeyoğlu için cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, eski Bakanlardan Fikret Ünlü, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Basketbol Takımı Menajerleri Harun Erdenay ile Barbaros Akkaş, Fenerbahçe Ülker'den genel koordinatör Aydın Örs, şube direktörü Nedim Karakaş ile sarı-lacivertli basketbolcu Ömer Onan, Basketbol Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic ile Atabeyoğlu'nun ailesi, yakınları, spor ve medya dünyasından isimler katıldı.

Daha sonra Cem Atabeyoğlu'nun cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-Cem Atabeyoğlu kimdir--

1924 yılında doğan Cem Atabeyoğlu, gazeteciliğe 1942 yılında Son Posta Gazetesi'nde spor yazarı olarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet, Günaydın, Fotospor, Türkspor gazete ve dergilerinde yazılar yazan Atabeyoğlu, Fenerbahçe Kulübü'nde basketbol şubesinin kurucuları arasında yer aldı. 1955-1980 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu'nda üye ve asbaşkan olarak çalıştı. 1970 yılında Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) Basketbol Komitesi'ne seçilen ilk Türk üye oldu. Atabeyoğlu, spor tarihçiliği ve istatistikleri konularındaki yazıları ile tanındı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Sarıgül Fikret Ünlü Teşvikiye Şişli Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title