Haberler

Spor Aşkıyla Kanseri Yendi

İzmir Süper Amatör lig A Grubunda mücadele eden Foça Belediyespor'un iki yıldır kaleci antrenörlüğünü yapan 46 yaşındaki Yalçın Bilgiç, yakalandığı kanser hastalığını futbol sayesinde yendi.

İzmir Süper Amatör lig A Grubunda mücadele eden Foça Belediye spor'un iki yıldır kaleci antrenörlüğünü yapan 46 yaşındaki Yalçın Bilgiç, yakalandığı kanser hastalığını futbol sayesinde yendi.

Bilgiç, yıllarca Türkiye liglerinde profesyonel olarak futbol oynadı. Aktif futbolculuk hayatını bıraktıktan sonra gönül verdiği spor hayatına antrenör olarak devam ediyor. Geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'de, bu yıl İzmir Süper Amatör lig A Grubunda mücadele eden Foça Belediyespor'un iki yıldır kaleci antrenörlüğünü yapan Bilgiç, Tirespor, Torbalıspor, Nazillispor, Bergamaspor, Edremitspor, Uşakspor, Hatayspor, Urfaspor, Gebzespor ve Fethiyespor'da profesyonel futbolcu olarak kaleyi korudu. Uşakspor,

Bucaspor, Balıkesirspor, Kütahyaspor, Nazillispor, Karşıyaka'da kaleci antrenörlüğü yaptığı dönemlerde Türkiye Kupası'ndan lig şampiyonluklarına, Play Off heyecanlarına kadar pek çok başarıyı bir arada yaşadı. Yöneticilerin ısrarı ve Foça sevgisiyle kendini bir anda Foça Belediyespor'da buldu.

Kanser hastası olduğunu tesadüfen tespit edildiğini ifade eden Bilgiç, "Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ediyorduk. Hocamız Erhan Özalp bazı futbolcularımızı sağlık muayenesi için hastaneye gönderdi. Bir oyuncumuz sakattı gelmedi. Bende tesadüfen kan verdim ve kan değerlerim düşük çıktı. Foça Devlet Hastanesi bu tespitten sonra beni Ege Üniversitesine sevk etti. Burada yapılan kontrollerde kolon kanseri olduğum tespit edildi. 24 Aralık 2010'da ameliyat oldum. Parça alındı. Bölge temizlendi. 6 ay süreyle

12 seans kemoterapi gördüm. Tedavi oldum iyileştim derken üç ay önce yapılan bir tetkikte de karaciğer'imde metasas oluştuğu görüldü. 6 seans tekrar kemoterapi gördüm. 14 Mart 2012 tarihinde pet çekilecek ve orada ne olup olmadığı anlaşılacak. Ancak genel durumum gayet iyi" dedi.

Zor günlerinde Foça Belediye ve Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ'ın kendisine sahip çıktığını, yardımcı ve destek olduğunu dile getiren antrenör, "Bu durumda başka bir hocayla çalışmak istersiniz" dediğinde, kendisinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerini söyleyerek "Biz her şeyimizle yanındayız" demesinin büyük moral verdiğini anlattı.

Foça Belediyespor Yönetim Kurulu ve Foçalı sporcu dostu Kemal Biçer'in de bu zor dönemi aşmasında büyük katkıları olduğunu belirten Yalçın Bilgiç hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

Yalçın Bilgiç, hem spor aşkı için, hem bu güzel insani tavırlar için Foça'yı tercih ettiğini vurgulayarak, "Kanseri de bu aşkla yendiğime inanıyorum. Foça'da olmaktan mutluyum. Gururluyum. İnşallah takımımızı da bir üst lige çıkaracağız. Daha da mutlu olacağız. Hangi hastalık olursa olsun, insanlara spor yapmaya, hayatı sevmeye, işlerini severek yapmaya devam etmelerini söylemek istiyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Foça Belediyespor Hatayspor Uşakspor İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title