Haberler

SPK'dan Okan Tekstil Hissesindeki İşlemler İçin Suç Duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Okan Teksil Hisse Senedinde İçerden Öğrenenlerin Ticareti Suçunu İşleyerek Birlikte Hareket Ettikleri Tespit Edilen Yalçın Kaya, Halit Kadir Acaryürek, Ahmet Yavuz Koç, Bekir Okan, Ender Kaftancıoğlu, Ömer Bölükbaşoğlu, Şener Öncel, Yusuf Teker, Cüneyt Fıçıcıoğlu, Bülent Çitgez, Şükrü Hakan Demirbulak, Elif Soykök İmrahor ve Cihan Sütşurup Hakkında Cumhuriyet Savc...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Okan Teksil hisse senedinde içerden öğrenenlerin ticareti suçunu işleyerek birlikte hareket ettikleri tespit edilen Yalçın Kaya, Halit Kadir Acaryürek, Ahmet Yavuz Koç, Bekir Okan, Ender Kaftancıoğlu, Ömer Bölükbaşoğlu, Şener Öncel, Yusuf Teker, Cüneyt Fıçıcıoğlu, Bülent Çitgez, Şükrü Hakan Demirbulak, Elif Soykök İmrahor ve Cihan Sütşurup hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK, Okan Tekstil hisse senedi piyasasında 25 Ocak ve 3 Şubat 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak yapılan incelemeyi karara bağladı.

Kurul, Okan Teksil hisse senedinde içerden öğrenenlerin ticareti suçunun işlenmesinde birlikte hareket ettikleri tespit edilen Yalçın Kaya, Halit Kadir Acaryürek, Ahmet Yavuz Koç, Bekir Okan, Ender Kaftancıoğlu, Ömer Bölükbaşoğlu, Şener Öncel, Yusuf Teker, Cüneyt Fıçıcıoğlu, Bülent Çitgez, Şükrü Hakan Demirbulak, Elif Soykök İmrahor ve Cihan Sütşurup hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK, Halit Kadir Acartürk, Ahmet Yavuz Koç, Okan Holding, Bekir Okan, Ender Kaftancıoğlu, Şener Öncel, Cüneyt Fıçıcıoğlu, Bülent Çitgez, Şükrü Hakan Demirbulak ve Elif Soykök İmrahor hakkında borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmesini uygun buldu. Ayrıca işlem yapma yasağının getirildiği tarih itibarıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu nezrindeki hesaplarına işlem yasağı kaydının işlenmesi ve anılan kişilere ait kaydi payların, takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesini teminen kıymet kodlarının farklılaştırılması, kıymet kodları farklılaştırılan kaydi payların Kurul kaydından çıkarılması kararını aldı.

Kurul'un daha önceki kararlarıyla hakkında borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirilmiş olan Yalçın Kaya, Ömer Bölükbaşoğlu, Yusuf Teker ve Cihan Sütşurup hakkındaki işlem yasağı kararlarının tekrarlanması kararı alındı.

MERKEZ MENKUL DEĞERLER İÇİN SUÇ DUYURUSU VE DURDURMA

Merkez Menkul Değerler'in 14 Kasım 2006 ve 9 Nisan 2007 tarihli yazıları ile Kurul'un orijinallerinden farklı olarak eksik ve gerçeğe aykırı bilgiler içeren yeniden üretilmiş tahsil ve tediye makbuzlarının gönderilmesi nedeniyle, Merkez Menkul'ün Genel Müdürü Eral İlhan Karayazıcı ile Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Sefa Karaman hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

SPK ayrıca, manipülatif işlemlerin yapılmasını kolaylaştırıcı ve tespitini engelleyici uygulamaların giderilmesi ve Aracı Kurum'daki iç denetim sisteminin etkinleştirilmesini teminen, Merkez Menkul'ün faaliyetlerinin 15 iş günü süre ile geçici olarak durdurulması kararı aldı. Ayrıca suç duyurusunda bulunulması uygun bulunan Eral İlhan Karayazıcı ve Zeynep Sefa Karaman'ın imza yetkilerinin yargılama sonuçlanıncaya kadar kaldırılmasına, karar verildiği bildirildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title