Haberler

SPK'dan Lio Yağ Hisseleri İçin 10 Kişiye Suç Duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu, Lio Yağ Hisselerinde Birlikte Hareket Ettiğini Tespit Ettiği, Aralarında 29 Kez İşlem Yapma Yasağı Getirilen Mechur Çolak ve Lio Yönetim Kurulu Üyelerinin Bulunduğu Toplam 10 Kişi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunulmasına Karar Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Lio Yağ hisselerinde birlikte hareket ettiğini tespit ettiği, aralarında 29 kez işlem yapma yasağı getirilen Mechur Çolak ve şirket yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu toplam 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK, Lio Yağ Sanayi ve Ticaret hisse senetlerinde 7-8 Eylül 2005 döneminde gerçekleştirilen işlemleri inceledi. Kurul birlikte hareket ettiğini tespit ettiği Mehmet Tahir Görpeoğlu, Mechur Çolak, Mahmut Kiras, Serkan Mırık, Hakan Buharalı, Mehmet Veysel Keskin, David Davut Eskinazi, Cihan Sütşurup, Ragıp Arsan, Agah Şevket Aksoy hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İŞLEM YASAĞI

Ayrıca, Mehmet Veysel Keskin, Hakan Buharalı, Sydenham Ltd, Glenhazel Ltd, Ragıp Arsan, Agah Şevket Aksoy hakkında Kurul, borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirdi. Kurul, bu kişilerin Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdindeki hesaplarına işlem yasağı kaydının işlenmesine ve kaydi payların, takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesini teminen kıymet kodlarının farklılaştırılmasına ve kayıttan çıkarılmasına karar verdi.

Daha önce Kurul, Mehmet Tahir Görpeoğlu'na 5, Mechur Çolak'a 29, Mahmut Kiras'a 14, Serkan Mırık'a 5, David Davut Eskinazi'ye 1, Cihan Sütşurup'a 6 kez işlem yasağı getirmişti.

Kurul Mehmet Tahir Görpeoğlu, Mechur Çolak, Mahmut Kiras, Serkan Mırık, Cihan Sütşurup, David Davut Eskinazi hakkında da daha önce getirilen borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağının tekrarlanmasına karar verdi.

ARACI KURUMLARA DA CEZA

Kurul, işlem yapma yasağı getirilmiş şahısların işlem yapmasına imkan tanıyan Soymen Menkul, İnfo Menkul, MNG Yatırım, GFC Menkul ve Raymond James hakkında SPK kanunu idari para cezalarıyla (SPKn'nun 47-A maddesi) ilgili bölümü kapsamında işlem yapılmasına karar verdi. Kurulun sayılı "Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ"ine aykırılık nedeniyle de Marbaş Menkul, Soymen Menkul, İnfo Menkul, MNG Yatırım, GFC Menkul ve Raymond James hakkında işlem yapılacak.

HESAPLARINI KULLANDILAR

Faruk Güdek, Saim Kümbetli, Han Aygür, Recep Öztürk, Tuncay Şen, Meltem Ören, Bilgin Gökçeoğlu, Ömer Çamlıbel, Cengiz Tüzün, Dilek Yaşaroğlu ve Şaban Yavuz adlı şahısların, adlarına açılmış

hesapları Kanuna aykırı işlemlere imkan verecek şekilde ve işlem yasaklı şahıslara kullandırdıklarını saptayan Kurul, bu kişilerin uyarılmasına karar verdi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE VAR

Kurul, söz konusu dönemde Lio yönetim kurulunda yer alan Ragıp Arsan, Agah Şevket Aksoy ve Namık Atasayar hakkında da suç duyurusunda bulunacak. Kurul ayrıca özel durum açıklaması yapılmasına yönelik olarak da işlem yürütecek.

Kurul, İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davayı dikkate alınarak, Rapor'un bir örneğini de ilgili mahkemeye gönderecek. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title