Haberler

SPK, Coreratıngs'i Kaydından Çıkardı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Derecelendirme Kuruluşu Coreratings'i Kaydından Çıkardı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), derecelendirme kuruluşu CoreRatings'i kaydından çıkardı.

SPK, hakkında yapılan inceleme sonucunda, CoreRatings'in "Türkiye'de Derecelendirme Faaliyetinde Bulunması Kurulca Kabul Edilen Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları Listesi"nden çıkarılmasına karar verdi.

Öte yandan, Kelebek Mobilya, 24 milyon YTL'lik sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu. Ayes Akdeniz Yapı Elemanları Sanayi, iç kaynaklardan karşılanmak üzere 3 milyon 643 bin 200 YTL tutarında sermaye artırımı talep etti. SPK, Ata Yatırım Menkul Kıymetler'in sermayesinin 16 milyon 725 bin YTL'den 19 milyon 600 bin YTL'ye çıkarılmasını kabul etti. Bu artırım sırasında ortaklık yapısı değişikliği olmayacak.

Bizim Menkul Değerler'in, Albaraka Türk Katılım Bankası ile acentelik tesisine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Güven Menkul Değerler'e türev araçların alım satımına aracılık (VOB) yetki belgesi verildi.

Bu arada SPK, portföy yönetim şirketlerinin asgari ödenmiş sermayelerinin yüzde 15'inin, İMKB Takas ve Saklama Bankası'nda, 24 Ocak 2003 tarihli ilke kararında yer alan devlet tahvili ve hazine bonosunun yanı sıra, öneri yazısı ekinde yer alan teminat mektubu şeklinde de bloke edilebilmesine karar verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title