Haberler

Söz Özel Güvenlikçilerdeydi

Güncelleme:

KOGDER Başkanı Mustafa Mengür, programa katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Kahramanmaraş Kent Konseyi ile Kahramanmaraş Özel Güvenlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (KOGDER) ortaklaşa düzenlemiş olduğu " Türkiye'de Özel Güvenlik Mensuplarının Sıkıntıları ve Çözüm Yolları" konulu sempozyum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, KOGDER'in hazırlamış olduğu slayt ile devam etti. Slaytın izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen KOGDER Başkanı Mustafa Mengür, programa katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Mengür, konuşmasında,"Sözlerime Ankara'da ABD Konsolosluğu önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden özel güvenlik arkadaşımızı anarak başlamak istiyorum, mekanı cennet olsun ve bu çirkin saldırıların artık son bulmasını diliyorum. Son yıllarda büyük bir sektör haline gelen özel güvenlik sektörü, bu büyümeyle eş değerde birçok sorunları da beraberinde getirdi. Sıkıntıların olması Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un yasanın yanlış olduğu manasına da gelmemeli, çünkü birçok işsiz bu yasayla birlikte iş sahibi oldu. Bugün Özel Güvenlik Görevlilerinin Sorunlarına ve Çözüm Yollarına değineceğiz. Negatif ayrımcılığa maruz kalan, yıllık kıdem tazminatı vb. haklardan genelde yoksun olan, maaşları yıllarca çalışmasına rağmen asgari ücret olan, iş güvencesi olmayan ve daha sayabileceğimiz birçok sorunlara maruz kalmaktadır.

Bu sistemin bir an evvel bitmesini, bitirilemeyecekse bile bir iyileştirme yapılmasını, insan onuruna yakışır sisteme geçilmesini istiyoruz. Konuşmamı, faaliyetlerimize her zaman desteklerini sunan ve yanımızda olan Kent Konseyi Başkanımız Zeynep Arıkan Hanımefendiye, siz değerli katılımcılara ve basınımızın güzide temsilcilerine teşekkür ederek son vermek istiyorum." dedi.

KOGDER Başkanı Mustafa Mengür'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı,"Güvenlik çok eskiden beri insanoğlunun yaşadığı çevrenin en temel ihtiyacı olmuştur. Şehirlerin büyümesi, kent hayatının karmaşık hale gelmesine paralel olarak, suç nitelik ve niceliğindeki artış karşısında devletin kolluk güçlerinin yükünün artması bazı güvenlik hizmetlerinin özel güvenlik elemanlarınca sağlanmasını zorunlu hale getirmiştir. Biz de belediye olarak dünyada ve ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi kurumumuzun güvenliğini de bu şekilde sağlamayı tercih ettik. Biz özel güvenlik elemanlarımızı ailemizden biri olarak görüyoruz. Özel güvenlik elemanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen her türlü çalışmaya katkı veriyoruz. Bu toplantıda olmamızın sebebi de budur.

Siz her zaman bizim yanımızdasınız, kimi zaman canınızı bile bizim için tehlikeye atıyorsunuz. Biz de Kahramanmaraş Belediyesi olarak sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu tür toplantılarla çok daha güçlü, çük daha dinamik bir yapıya kavuşacaksınız. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan," Özel güvenlik görevlileri bence toplumun her alanında çok büyük risk alarak, fedakârca ve görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlardır. Ben inanıyorum ki sizler bu zor görevi aynı zamanda bir ibadet hükmünde görerek ifa ediyorsunuz. Devletin kolluk güçlerinin üzerindeki yükleri bir nebze olsun almak ve onların asli vazifelerine daha çok zaman ayırmasını temin etmek üzere oluşturulan özel güvenlik çalışanlarının hizmetleri ve önemi herkes tarafından her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Özel Güvenlik görevlileri sosyal hayatın adeta vazgeçilmez unsurları olmuştur, her nereye giderseniz gidin karşınıza mutlaka Özel Güvenlik görevlileri çıkıyor. Üniversitelerde, hastanelerde, okullarda, resmi dairelerde her yerde her an yanı başımızdasınız.

Özel güvenlik çalışanlarımız polisimiz ve zabıtamız gibi toplumun huzuruna ve güvenine büyük fedakârlıklarda bulunuyorsunuz. Çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi, problemlerinizin çözülmesi, sıkıntılarınızın giderilmesi ve toplum nezdinde statünüzün arttırılması noktasında yaptığınız her çalışmada bizler de sizin yanınızdayız. Daha güçlü bir yapı oluşturmak tek ve bütün olmak için gösterdiğiniz bu çabaları Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak gönülden destekliyoruz. Daha güçlü ve daha sağlam bir yönetim oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğiniz bu toplantının hayırlara vesile olmasını diler selam ve saygılarımı sunarım." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma, yaklaşık 10 farklı şehirden gelen davetli özel güvenlik dernek başkanlarının Özel Güvenlik İş Yasası, Kıdem ve İhbar Tazminatı, Maaşlar ve Ek Ödemeler, Yıllık İzin ve Fazla Mesailer, Yıpranma Payları, Kılık-Kıyafet, İş Dışı Çalıştırma ve Görevde Yükselme İmkanları konularında yaptıkları konuşmalarla devam edildi. Soru cevap bölümüyle son bulan programda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Programa, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Kahramanmaraş İl Dernekler Müdürü Mehmet Temizkan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Nevzat Özdemir, çeşitli şehirlerden gelen özel güvenlik dernek başkanları ile çok sayıda özel güvenlik mensubu çalışan katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Zeynep Arıkan Kahramanmaraş Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title