Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası

Ankara'da Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) borcu olmayan ilk 10 işveren ödüllendirildi."14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında, SGK'ya borcu olmayan Ankaralı 10 işverene plaketleri törenle verildi.

Ankara'da Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) borcu olmayan ilk 10 işveren ödüllendirildi.

"14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası" kapsamında, SGK'ya borcu olmayan Ankaralı 10 işverene plaketleri törenle verildi.

Ankara Sanayi Odası'nın Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Ankara Valisi Yüksel, önceleri SSK hastanelerinin önünde günlerce kuyrukların olduğunu, emekli maaşlarının aylarca bağlanamadığını hatırlattı.

Sosyal güvenlik sisteminin eskiden çok başlı, dağınık, insanlara güven vermeyen bir sistem olduğunu kaydeden Yüksel, 2008 yılından sonra uygulamanın tek çatı altında yürütüldüğünü anımsattı.

Sosyal güvenliğin halka anlatılmasının ve her ortamda konuşulmasının önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, böylelikle bilincin artacağını savundu.

SGK'ya borcu olmayan iş adamlarının ödüllendirilmesinin örnek olacağını bildiren Yüksel, "Bu şiltin adı emeğe saygı şiltidir. Alın terine saygı duyan, emeğe değer veren ve ahlakını ortaya koyanlara veriliyor bu şilt. Bunun bütün işverenlere, sanayiciye, tüccara, bütün arkadaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Emeğe saygı gösteren herkesi sevgiyle kutluyorum" dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özden de plaket alacak 10 iş adamından 7'sinin odalarının üyesi olduğunu belirterek, işverenler olarak yaşadıkları sıkıntılardan söz etti.

Özden, TBMM'de görüşülen Toplu Sözleşme Tasarısı'nın işverenlerin düşünülmeden hazırlandığını ileri sürdü.

-Ankara'nın birincisi ASELSAN-

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Ankara'da SGK'ya borcu olmayan şirketler listesinde ASELSAN Elektrik A.Ş birinci sırada yer aldı.

Listede bulunan TUSAS-Türk Havacılık ve Uzay Sn. A.Ş, Türk Telekom A.Ş, Başkent Üniversitesi Rektörlüğü, Park Termik A.Ş, Roketsan Sn. ve Tic. A.Ş, Ortadoğu Rulman Sn. Tic. A.Ş, Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, Türk Havayolları A.O. Uçuş İşletme, Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş'nin temsilcileri plaketlerini Vali Yüksel'den aldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara Sanayi Odası Alaaddin Yüksel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title