Haberler

Sorgun Ormanı'na Koruma Amaçlı İmar Planı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği Derneği (TİSOYAB) ile ortaklaşa hazırladıkları Sorgun Ormanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nı tanıttı.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, TİSOYAB toplantı salonunda düzenlediği basında toplantısında, Sorgun Ormanı'ndaki 310 hektarlık alan için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nı tanıttı.

Manavgat Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TİSOYAB'ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmada ormana sadece 7 noktadan girilebileceğini anlatan Erdoğan, itfaiye ve çöp araçları haricindeki diğer araçların ise alana girişine izin verilmeyeceğini kaydetti.

Sorgun Ormanı'nda 404 bitki ve 223 yaban hayatı türü bulunduğuna değinen Ali Erdoğan, imar planının onaylanması projenin hayata geçirileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ali Erdoğan, proje içinde oturma grupları, yağmur barınakları, seyir terasları, tempolu yürüyüş ve koşu yolları, futbol sahası, yangın tertibatları, paratonerler bulunacağını söyledi.

Projenin masraflarını üstlenecek TİSOYAB'ın Başkan Yardımcısı Ali Keleş ise, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Sorgun Ormanı'nın ekosistem korunarak halkın kullanımına sunulacağı kaydetti.

Keleş, Sorgun Ormanı'nda 13 hektarlık alanın 'ateşli mesire alanı' olarak kullanılacağına değinerek, 'Bir ihata duvarı çekilecek mesire alanı ve ekosistemi korumak amacıyla belirlenen 3 kapalı bölüm dışındaki tüm alanlar ücretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak' diye konuştu.

Basın toplantısına ayrıca, imar planını hazırlayan komisyonda bulunan, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Ünal, Manavgat Belediyesi Şehir Plancısı Özgür Karasoy ve Emekli Orman Mühendisi Süleyman Kaçar da katıldı. (MT-ME-GÜÇ-MHD) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title