Haberler

Sorgun'dan Kısa Kısa

Sorgun'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde "Çevik Kuvvet" birimi oluşturuldu.

Sorgun'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde "Çevik Kuvvet" birimi oluşturuldu.

İlçe Emniyet Amiri Osman Taş, geçtiğimiz yıl kurulmasına karar verilen ve bu tayin döneminde atamaları yapılan 20 memur ve bir başkomiserin görevlerine başladığını belirtti.

Taş, yer sıkıntısı nedeniyle çevik kuvvet için ayrı bir yer tahsis edemediklerini ancak, en kısa zamanda eski kütüphane binasında gerekli tadilatların yapılmasının ardından, birimin kendi binasında çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Taş, Çevik Kuvvet biriminin hizmete girmesiyle birlikte Yozgat'ın da rahatladığını, bugüne kadar özellikle hafta sonlarında oynanacak olan maçlarda Yozgat'tan çevik kuvvet istemek zorunda kaldıklarını, bundan böyle bu sıkıntının da ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

-RAMAZAN HAZIRLIĞI

Sorgun'da esnaf Ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Bakkal ve marketler ramazana özel ekonomik paketler hazırlarken, yufkacılar, tatlıcılar, un satıcıları, fırınlar da Ramazan hazırlıklarının sonuna geldi.

Başkent Yufkacısı Cengiz Şahin, özellikle ramazan aylarında yufka ve kadayıf satışlarında büyük bir patlama yaşandığına dikkati çekti.

Şahin, "Bizler günlük yufka ve kadayıf yapıyoruz. Bu nedenle sadece un stoku yapabildik. Önümüzdeki pazartesi sabahından itibaren üretimimiz artarak devam edecektir" dedi.

-YOL TAMİR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sorgun Belediyesi yol tamirat çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, gerek altyapı gerekse MOBESE çalışmaları nedeniyle bu yıl yapılan yollarda bozulmalar meydana geldiğini bildirdi.

Şimşek, ilçenin genelinde bozulan yolların tamirat işinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Yeni yol yapım çalışmalarının da ihalesinin yapıldığını ifade eden Şimşek, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de özellikle Aydınlıkevler, Ahmet Efendi, Osman Çavuş, Karşıyaka, Yazlak, Yeni Doğan ve Bedir Baba mahallelerinde yol yapım çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Şimşek, kış gelmeden yapımı planlanan yollarda çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title