Haberler

Soma'da Maden İşçilerinin Eylemi

Maden-İş Sendikası'nın Ege Linyit İşletmeleri

Maden-İş Sendikası'nın Ege Linyit İşletmeleri

(ELİ) binası önünde işçilerle birlikte 4 gündür sürdürdüğü eylem, taleplerin kabul edilmesiyle sonra erdi.

Müessese önünde basın açıklaması yapan sendikanın Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, mücadeleye başladıklarında, ışıklar atölye, cenk yerine taşınmayacak, deniş kalacak, üretimi kamu eli ile yapılacak, açık ocaklar üretimi devam edecek, ışıklar atölye yanından verilen ihale, atölye yenisi yapılıncaya kadar iptal edilecek, 216 Evler Sosyal Tesislerinde eşit, adil hizmet istedikleri yönündeki taleplerini yönetime bildirdiklerini hatırlattı.

Taleplerin, yöneticiler tarafından kabul edildiğini vurgulayan Küçükgencay, kararlı tutumlarından dolayı işçilere teşekkür etti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekteri Vedat Ünal, "Pazartesi gününden itibaren yapmış olduğunuz haklı mücadelenizi kutlarım. Bu direnişin başladığı ilk günden itibaren genel merkez yönetimi olarak şubenin almış olduğu kararların arkasında olduğumuzu dildirdik. Sizler de örgüt disiplini içerisinde, kar yağmur zor koşullar demeden bu onurlu mücadelede demokratik tepkinizi dile getirdiniz" diye konuştu.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title