Haberler

Söke'nin Asırlık Çınarları Kaymakam Demirezer'i Şaşırttı

Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Yaşlılar Haftası nedeniyle Söke'nin asırlık çınarlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Yaşlılar Haftası nedeniyle Söke'nin asırlık çınarlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Söke merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden 1919 doğumlu Mehmet Kıyak'ı ziyaret ederek yaşlılar haftasını kutladı. Mehmet Kıyak 1951 yılında Türkiye'ye Bulgaristan'dan göçmen olarak geldiklerini, 1,5 yıl Burdur'da daha sonra da Konya Cihanbeyli kazasına yerleştirildiklerini, Konya'nın kırsal yapısına uyum sağlayamadıkları için tekrar Söke Sarıkemer beldesine gelip yerleştiğini anlattı. Demirezer daha sonra 1912 yılı Serçin doğumlu Vasfiye Karakaş'ı, 1917 Denizli doğumlu Zeynep Tosun'u ve son olarak Konak Mahallesi sakinlerinden 93 yaşındaki Saliha Şengüner'i ziyaret ederek çiçek verdi, günlerini kutladı. Yaşlılar haftasında ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Demirezer, aynı zamanda yaşlıların sorunlarını tespit ederek yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

101 YAŞINDAKİ FERİDE NİNE'YE SAĞLAM RAPORU ŞAŞIRTTI

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer yaşlılar haftasında Burunköy ve Yeniköy'de yaşayan Feride Gezer ve Hatice Atıcı'yı ziyaret etti. Demirezer günün ilk ziyaretini Burunköy'de yaşayan 1911 doğumlu Feride Gezer'e yaptı. 101 yaşındaki Feride Gezer ilçe kaymakamı Mehmet Demirezer'e kurtuluş savaşındaki yunan işgal günlerini anlattı. Gezer, Yunanlıların Burunköy'lü Kabaklar'ın evlerine top atışı yaptıklarını, babası Feyzullah'ın yanında çalışan Bağaralı yerli Rumların işgalin başlaması ve ortalığın iyice karışması nedeniyle paralarını alarak işi bıraktıkları anlattı. Yine işgal günlerinde motosikletli İtalyan askerinin köy içinde dolaştıklarını, Yunanlıların Söke'yi işgal etmesiyle Menderes nehri yatağındaki Salı kullanarak Menderes'i geçen Sökelilerin Beşparmak dağlarına doğru çoluk çocuk kaçtıklarını yıllarda Burunköy yakınındaki Çerkezköy'de yaşayan çocuk yaşındaki Feride Gezer Baba feyzullah ve annesi Ayşe ile develere Merkeplere yükledikleri ev eşyaları ve sığırları ile birlikte Kızılkarlar köyüne göçtüklerini anlattı. 101 yaşındaki Feride Gezer geçen yıl sağlık raporu almak için gittiği hastaneden de 101 yaşında olmasına rağmen sağlamdır raporu kendisine verildiğini gülerek anlattı. Uzun yaşamın sırrı olarak yörükçülük hayatında açık havada yaşamak, bolca yoğurt ve peynir ile beslenmeye bağladı. İlçe kaymakamı Mehmet Demirezer, bir asrı deviren Feride Gezer'in anlattıklarından çok etkilendiğini dile getirdi.

105 YAŞINDAKİ HATİCE NİNE "DOKTOR DEĞİL, HOCA'YA GİTMEK İSTİYORUM"

Demirezer günün ikinci ziyaretini Yeniköy'de yaşayan Hatice Atıcı'ya yaptı. 1907 doğumlu 105 yaşındaki Hatice Atıcı'ya yaşlılar haftası nedeniyle ziyaret ederek çiçek veren Demirezer, Hatice Atıcı'nın sorunları ile ilgili yakınlarından bilgi aldı. Yalnız yaşayan Söke'deki yakınlarının ve komşularının yardımı ile yaşamını sürdüren Hatice Atıcı; "Zaman zaman başım ağrıyor, ruhum daralıyor, beni Bağarası'nın ünlü hocasına gönderin okusun muska yazsın iyileşirim" dedi.

Hatice Nine'nin son günlerde görme bozukluğunu da yaşadığını öğrenen Kaymakam Demirezer, 105 yaşındaki Söke'nin en yaşlısı Hatice Nine'nin göz hastanesine gönderilmesi için talimat verdi. Demirezer, Hatice Nine'nin hocaya muska yazdırma isteği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Demirezer Türkiye Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title