Haberler

Söke'de Doğalgaz Ana Hat Çalışmaları İçin Geri Sayım

Söke son dönemde doğalgaz heyecanı yaşıyor.

Söke son dönemde doğalgaz heyecanı yaşıyor. Yakın zamanda ana güzergah hattı döşeme çalışmalarının başlayacak olması heyecanı arttırırken; doğalgaz için geri sayım başlamış oldu.

Mart ayı sonunda başlayacak ana hat döşeme çalışmalarında öncelikli olarak Aydın Caddesi çift taraflı olarak tamamlanacak. Aydın Caddesi'nde Söke Belediyesi'nin başlayacak kentsel yenileme projesi çalışmaları nedeniyle öncelik verilecek olan Aydın Caddesi'nde hat döşeme çalışmalarının Mayıs ayı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Aydın Doğalgaz AŞ ile Söke Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği söz konusu firma ana hat döşeme çalışmalarına mart ayı sonunda başlayacak. Aydın Caddesi Bölge trafik istasyonun yanından başlayacak hat döşeme çalışmaları Aydın Caddesi'ni Emniyet Müdürlüğü'ne kadar olan kısımda takip edecek. Daha sonra Futbol Sokak, Fatih Caddesi ve Albayrak Caddesi'ni takip edecek doğalgaz ana hat döşemesi İlçe Garnizonuna kadar gelecek. Bu noktada Sarıkemer Yüksel Seramik'ten Söke'ye gelen hat ile birleşecek. Yapılan çalışma Kuşadası'na giden ana hattın döşenmesi çalışması olup, Söke'de ana hattın döşeme çalışmaları tamamlanmasının ardından Ağaçlı üzerinden Davutlar, Güzelçamlı ve Kuşadası'na ulaşacak.

"DENEME GAZI ATATÜRK MAHALLESİ'NE"

Doğalgaz ana hat döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Söke ilçe merkezinde ilk şebeke döşeme çalışması Atatürk Mahallesi'nde bir bölgeye deneme amaçlı yapılacak. Firma ana hattan gerçekleştireceği şebeke bağlantısı ilse Söke'nin doğalgaz denemesini de yapmış olacak.

"ŞEHİR DAĞITIM ŞEBEKESİ SONRAKİ YILLARDA"

Edinilen bilgiye göre Söke'de Mart ayı sonunda başlayacak olan doğalgaz çalışması Sarıkemer ve Kuşadası'na gidecek olan ana hattın döşeme çalışması olacak. EPDK tarafından 21.08.2008 tarih ve DAĞ/1725 sayılı dağıtım lisansı gereği doğalgaz şebeke inşaatını yapacak olan Aydın Doğalgaz AŞ firması, sadece ana hat döşemesi çalışmasını üstlenmiş durumda. Ana hat çalışmalarının bitirilmesinin ardından yeniden ihale ve izin süreci başlayacak. Firma EPDK'ya şehir şebeke dağıtım işi için lisans başvurusunda bulunacak. Yeni yapılacak ihale sonrasında gerekli izinlerin alınmasının ardından önünüzdeki yıllarda şebeke dağıtım işi yapılabilecek.

Doğalgaz çalışmalarını yapacak firma ile görüşmelerin yapıldığını ve güzergah ile çalışma programının belirlendiğini ifade eden Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan; "Firmanın öngörülen çalışma programına uyup, belediye olarak yapacağımız özellikle Aydın Caddesi proje çalışmalarını etkilemeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Sarıkemer Kuşadası Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title