Haberler

'Sokağa Çıkamıyorum!'

Binbir Gece'nin Kötü Gelini Ahu Artık Sokağa Çıkamaz Hale Geldi...

BİNBİR GECE'NİN KÖTÜ GELİNİ AHU ARTIK SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELDİ...

'Binbir Gece' dizisinin kötü gelini Hazel Çamlıdere, canlandırdığı Ahu karakteri yüzünden eleştirildiğini söyledi. "Sokakta yürürken kadınlar omuz atıyor, 'Pis cadı', 'İğrenç gelin' diyorlar"dedi.

Binbir Gece ocak ayında final yapıyor. Ne olacak bu Ahu'nun hali? Öldürecekler mi seni?

Sona yaklaştık. Üzülüyorum. Bizim sette her iş tıkır tıkır işliyordu. Çok profesyonel bir ekiple çalıştım. Bir oyuncu olarak bu dizide deneyimlemediğim bir ölüm sahnesi kaldı. Her şeyi oynadım. Kötüyüm ve başıma gelmedik kötü olay kalmadı. Kötü yola düştüm, daha ne olsun!

Kötüyü oynamak mutlu ediyor mu?

Ahu çok hırslı bir karakter. Para için her şeyi yapar. Sokakta binlerce Ahu var. İnsanlara, çok hırslı olursanız sonunuz Ahu gibi olur, demek için buradayım. Neden rahatsız olayım ki?

Sence, Ahu karakteri seyircinin neden çok fazla ilgisini çekti?

Kötü karakterler hep dikkat çeker. Ama Ahu'nun böyle dikkat çekmesindeki sebep şu; bizim bazı gelenek ve göreneklerimiz vardır, o bunları ihlal etti. Ahu'yla Ali Kemal beraber oldular ve basıldılar.

Ahu'nun tecavüze uğradığı sahnede dizinin reytingi tavan yaptı, bunu biliyor muydun?

O tecavüz sahnesi dizide doğru bir şekilde kullanıldı. O sahnede ne bir çıplaklık vardı, ne de çirkin bir görüntü vardı.

DÖNMEDOLAPTA GİBİ

Rol icabı bile olsa tecavüze uğrama düşüncesi seni germedi mi?

Her gün yüzlerce kadın tecavüze uğruyor. Günlük hayatta bu tarz şeyleri yaşayan çok kadın var. Gerilmedim.

O sahneyi oynarken neler hissettin?

Partnerim Sefa çok iyi bir oyuncu, kendimi ona bıraktım. Sefa'nın içeceğime attığı hap aslında nane şekeriydi. Edindiğim tecrübe şu oldu; sanki dönme dolaptaymışım gibi başım döndü.

FERHUNDE'NİN KARDEŞİ

'Yaprak Dökümü'ndeki Ferhunde'yle Ahu'yu karıştıranlar oluyor mu?

Daha ilginci ortada şöyle bir söylenti dönüyor; Ferhunde'nin kız kardeşini canlandıracakmışım. Ahu'yu Ferhunde'nin yanına yakıştırıyorlar. Halbuki yok böyle bir şey. Yaprak Dökümü'yle anlaştığım söylentileri çıkıyor. Bu doğru değil. Ben başrol aramıyorum. Oynayacağım karakter önemlidir.

KADINLAR OMUZ ATIYOR

Şunu bir açıklığa kavuşturalım; rolün ne gerekirse onu yapar mısın?

Yaptığınız işe göre değişir. Fatih Akın gibi bir yönetmen 'Al sana başrol, git saçını sıfıra vurdur gel' derse yaparım.

Ahu rolünü nasıl kaptın?

Bana uygun olsun olmasın bütün reklam görüşmelerine giderdim. Görüşmeye gittim, 2 gün sonra kendimi sette buldum.

Gelin Ahu olarak sokakta neler yaşıyorsun?

'Pis Cadı', 'İğrenç Gelin' gibi laflara maruz kaldım. İnsanlar benim üzerimden kendi egolarını tatmin ediyorlar. Sokakta yürürken omuz atanlar bile oluyor.

Erkekler mi sana omuz atıyor?

Kadınlar omuz atıyor. Nedense, kadın kadını daha çok kıskanıyor. Kadınlar bu konuda daha eleştirisel ve tepkisel davranıyor. Kimse üzülmüyor benim için. Bunu iyi biliyorum. Ahu'nun kötü yola düşmesine seviniyorlar.

'ZEKÂMA GÜVENiYORUM

'Eğitim durumun nedir? Hangi okuldan mezunsun?

Gazi Üniversitesi Ekonometri bölümünde okudum. Analitik zekam çok kuvvetlidir. Oyunculuk pratik düşünmeyi ve analitik zekayı gerektiriyor. Bu anlamda benim çok işime yarıyor.

AKADEMİK KARİYER

Oyunculuk üzerine eğitim almayı düşünüyor musun?

Özel üniversitelerde yüksek lisans yapabilirim. Sanat Yönetimi Bölümü var Kültür Üniversitesi'nin. İçinde her şey var; oyunculuk var, sanat teknikleri var, sahne sanatları var. Bununla ilgili yüksek lisans ve doktora programı benim için çok daha uygun olur. Akademik kariyer yapacağım. Okulda eğitimci olmak isterim.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title