Haberler

Skoda Motorsporlarında Zirvedeki Yerini Koruyor

Güncelleme:

Haftasonu iki farklı ralli de aynı anda start alan Skoda, her iki yarışta da üstün bir performans sergiledi.

Skoda Motorsporları, 20-21 Nisan 2012 tarihleri arasında aynı anda 2 farklı yarışta start alırken, Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleşen ulusal ralli de Kopecky 15 etabın 14'ünü birinci sırada tamamlayarak 1.ncilik kürsüsünde yer almaya hak kazandı. Kopecky& Dresler ikilisi, böylece Çek Cumhuriyeti'nde bu yıl gerçekleşen 3.ncü yarışta 3.ncü zaferini kazanmış oldu.

Yarış sonrası açıklama yapan Kopecky "Performansımız bizi çok tatmin etti. Fabia S2000 ile 3 ralli de 3 zafer elde ettik. Skoda'nın anavatanı Çek Cumhuriyeti'nde yarış severlerin önünde bu zaferi kazanmak duygusal anlar yaşamamıza da neden oldu" dedi.

Aynı anda İtalya Miglia'da yapılan Avrupa Ralli Şampiyonası etabında ise Hanninen, değişken hava şartları ve sık virajlarla dolu yarışı 4. sırada tamamladı. Hanninen/ Markkula ikilisi Avrupa Şampiyonasının 2.nci yarışı olan Miglia'da ilk gün yarışlarını 3. sırada tamamlamıştı. Yarış sonrası ev sahibi takımın en yüksek puanı aldığını hatırlatan Hanninen "Miglia'da ilk kez start aldım. Kolay olmayan bir yarıştı. Ancak bahane bulmak istemiyorum. İyi bir test sürüşü yapmıştık. Yarış esnasında ikinci etapta yaşanan bir anlık hata nedeniyle podyumu kaçırdık. Çok üzgünüm" dedi.

Skoda Motorsporları Fabrika takımı Başkanı Michal Hrabánek, "İki paralel yarıştan başarıyla ayrıldık. Tüm ekip üyelerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim. İtalya rallisi bize yerel şartların spesifik olduğunu ve yüksek bir rekabet yaşandığını gösterdi. Biz iki yarışta da özel Fabia S2000'in podyumda yer almasını isterdik ancak genel klasmanlarda ilk sırada yer almamızdan dolayı çok mutluyuz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Çek Cumhuriyeti İtalya Skoda Otomobil Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title