Haberler

"Siyasi Klonlama" Tartışması Sürüyor

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, 'Siyasi Klonlama' ile İlgili Olarak Kendilerinin Samimi Bir Öneride Bulunduklarını Belirterek, 'Sayın Devlet Bahçeli'nin 'Siyasi Klonlama' Önerisi, AKP'ye Ağır Geldiyse Kendilerinin Eski Ağabeyleri Var... Sayın Şevket Kazan'ın Teklifine 'Evet' Desinler. O da AKP'nin Bölüneceğini İddia Ediyor' Dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, ''siyasi klonlama'' ile ilgili olarak kendilerinin samimi bir öneride bulunduklarını belirterek, ''Sayın Devlet Bahçeli'nin 'siyasi klonlama' önerisi, AKP'ye ağır geldiyse kendilerinin eski ağabeyleri var... Sayın Şevket Kazan'ın teklifine 'evet' desinler. O da AKP'nin bölüneceğini iddia ediyor'' dedi.

Şandır, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından önerilen ''siyasi klonlama'' ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yaptığı yazılı açıklamaya cevap verdi.

Gelinen noktada ülkenin dalga dalga krize sürüklendiğini öne süren Şandır, şöyle konuştu:

''Bu siyasi krizin ne olacağı belli değil. Yarın bu Meclis çalışacak mı belli değil. Yarın burada mıyız belli değil. Şu an kapalı kapılar arkasında, bugün zannediyorum 50-100 tane bu soruların sorulduğu toplantılar yapılıyor. Belirsizlik girdabında, Türkiye hızla bir kaosa sürüklenmektedir. Gelinen sonucun sorumlusu AKP iktidarıdır. Çünkü, Türk halkından aldıkları yetki ile AKP yönetimi ülkeyi yönetmektedir. Bu belirsizlikten hızla çıkmak ve Türkiye'yi normalleştirmek gerekmektedir.''

Şandır, Anayasa Mahkemesinde temelli kapatma talebiyle açılan davaya AK Parti'nin neden olduğunu iddia ederek, ''Siyasi iktidar kendisini bile koruyamamıştır'' dedi. MHP'li Şandır, şöyle devam etti:

''Türkiye, daha bir yıl olmadan yeniden seçimin eşiğine gelmiştir ve bir krize sürüklenmiştir. Bu kriz, bugün siyasi ve ekonomik görünüyor. Bu kriz, hızla rejim krizine dönüşme istidadındadır. Bundan endişelenmeyen hiç bir aydını, hiç bir siyasetçeyi düşünmek mümkün değildir. MHP olarak biz bu ülkeye ve bu ülkenin insanına saygı duyuyoruz.

Dolayıyla AKP'nin sebep olduğu bu krize çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği çözüm iyi niyetle ve samimiyetle bir muhtemele karşı tedbir geliştirmektir. Çünkü, o ihtimal gerçekleştikten sonra alınacak tedbirin hiç bir faydası olmaz. Fazilet Partisi örneği hemizin önündedir. 'Eğer AKP kapatılacaksa' diye başlayan ve ülkenin gündemini normalleştirmeyi amaçlayan Sayın Devlet Bahçeli'nin siyasi klonlama önerisi, AKP'ye ağır geldiyse kendilerinin eski ağabeyleri var... Sayın Şevket Kazan'ın teklifine 'evet' desinler. O da AKP'nin bölüneceğini iddia ediyor. Biz onlara dostluk gösteriyoruz.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title