Haberler

Siyah Kalem: AK Parti'yle Yakınlığımız Yok

İ.B.Belediyesi ve TOKİ İçin Birçok Projeye İmza Atan ve Son Olarak Seyrantepe Projesi'ne Talip Olan Siyah Kalem Mühendislik, AKP'yle Bağlantısının Olmadığını Açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ için birçok projeye imza atan ve son olarak Seyrantepe Projesi’ne talip olan Siyah Kalem Mühendislik’in ortaklarından Güngör Tortop, “Kimseyle bağlantımız yok. AKP’yle veya hükümetle alakamız söz konusu değil. TOKİ’yle iş yapıyoruz” dedi.

GALATASARAY’ın stat projesi için yapılan 3’üncü ihalede, tek teklif veren Siyah Kalem’in ortaklarından Güngör Tortop, bugüne kadar Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) yaptıkları projeleri referans göstererek “Güvenilmez bir firma değiliz” dedi. Son 10 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ için pekçok projeye imza atan Siyah Kalem Mühehdislik hakkında bilgi veren Tortop, “Hükümetle veya AKP’yle bağlantımız yok. Biz TOKİ’yle iş yapan şirketlerden biriyiz. Bugüne kadar yaptığımız tüm projeler ortada. İhale onaylanırsa stadı yaparız” diye konuştu.

365 günde bitiririz

Şirkette kendisi dışında 2 ortak daha bulunduğunu belirten Güngör Tortop, şöyle konuştu: “Şirketin diğer ortakları Ayşe Özdemir ve Cengiz Özdemir. Biz bugüne kadar bir çok önemli projeye imza attık. Firmamız çok fazla bilinmiyor olabilir. İhalede tek başımıza kalacağımızı düşünmedik. Başka firmaların da teklif vereceğini düşündük. Yaptığımız hesaplara göre ihalede belli bir fiyat önerdik. Bu konuda çok fazla çalışma yaptık. Ancak iki gündür şirket çalışanlarıyla toplantı halindeyiz. Bundan sonraki projelerle ilgili çalışıyoruz. TOKİ ihaleyi onaylarsa stadı 365 günde tamamlayacağımızı düşünüyorum. Bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahibiz. Herhangi bir sorunla karşılaşmadan projeyi tamamlayabiliriz.”

Pakistan’da da çalışıyor

İhale sürecinden sonra sessiz kalmayı tercih ettiklerini de dile getiren Güngör Tortop, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çok fazla ön planda olan bir firma değiliz. Yaptığımız işler referansımızdır. Yurt içinde olduğu gibi Kazakistan ve Pakistan’da da alt yapı ve üst yapı projelerinde faaliyet gösteriyoruz. Kimseyle bir bağlantımız yok.”

B planı hazırlıyoruz

TOKİ’ye teşekkür ederek ihaleye katılmayan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da proje üzerinde çalışmalara devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Siyah Kalem, 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam gelir ödemeyi taahüt etti. Ancak bu fiyat hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Bizim de kendimize göre bir ‘B planı’mız var. İhale iptal edilir yeniden yapılırsa daha güçlü bir şekilde bu ihalede yer alacağız. Çünkü bizden beklenenleri karşılamak gerekiyor.”

Talu’nun tecrübesi yoktu

TOKİ kaynakları, Siyah Kalem firmasının isminin fazla duyulmamış olmasına ilişkin ise, “Eren Talu da bu ihaleye ilk girdiğinde onun da çok fazla bir inşaat tecrübesi yoktu. Önemli olan bizim için yeterliliklerdir” yorumunu yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title