Haberler

Sivil Toplum Kuruluşlarından Açık Mektup

Göksun ve Afşin'de faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu, Elbistan'da yapımı planlanan organize sanayi bölgesi, bölge hastanesi ve fakülte kampüsünün kuzey ilçelerinin daha verimli yararlanabileceği ortak bir bölgeye yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kahramanmaraş milletvekillerine açık mektup yazdı.

Göksun ve Afşin'de faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu, Elbistan'da yapımı planlanan organize sanayi bölgesi, bölge hastanesi ve fakülte kampüsünün kuzey ilçelerinin daha verimli yararlanabileceği ortak bir bölgeye yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kahramanmaraş milletvekillerine açık mektup yazdı.

Mektupta, bölgeye yapılması planlanan organize sanayi bölgesi, bölge hastanesi ve fakülte kampüsü çalışmalarının sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edildiği belirtildi.

Bölgeye yapılacak büyük yatırımlarda, daha genel ve daha büyük düşünmenin getireceği sosyo-ekonomik ve kültürel faydaların Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak bölge halkının menfaatine olacağına ifade edilen mektupta, şu görüşlere yer verildi:

"Birkaç yıldır Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçeleri kamuoyunda yoğun bir şekilde gündemde olan organize sanayi bölgesinin hangi alana yapılması gerektiğiyle ilgili tartışmalarda 'küçük olsun benim olsun' mantığına karşı durarak, bölgesel düşünmenin faydalarını, bölge kamuoyu başta olmak üzere, siyasetçilerimizi ve bakanlık yetkililerini bilgilendirme gayreti içerisindeyiz. Yer olarak Afşin, Göksun ve Ekinözü İlçelerine çok uzak Elbistan ilçesinin doğu bölgesi uygun görülmüştür.

Organize sanayi bölgesinin yer belirleme çalışmalarında, diğer kuzey ilçelerin maalesef görüşleri dikkate alınmamıştır. Yatırım yapacak iş adamları için son derece önemli olan çevre il ve ilçe merkezlerine ulaşım kolaylığı dikkate alınmamıştır. Yapılması planlanan, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yolun Göksun İlçesinden geçmesi, Sarız ve Tufanbeyli ilçelerinin yakınlığı göz önünde bulundurulmamıştır. Seçilen alan, kuzey ilçeleri kamuoyunda aylardan beri şiddetle eleştirilmektedir."

Mektupta, Afşin, Göksun ve Ekinözü halkı için organize sanayi bölgesi konusunda yer seçiminin önemli olduğu, yer konusunda bir ilçenin değil, beş ilçe halkının yararı gözetilerek bölgesel düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

Organize sanayi bölgesinin Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinin ortasında bir alana yapılmasının Kahramanmaraş'ın kuzey bölgesinin ekonomik kalkınmasını da sağlayacağı dile getirilen mektupta, "Sayın Başbakanımızdan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden ve milletvekillerimizden bu yanlıştan dönülmesi için destek istiyoruz" denildi.

Mektupta, Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, Göksun Kent Konseyi Başkanı Seyfullah Bayazıt, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce, Afşin TEMA Vakfı Başkanı Adem Gündoğar, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaagaç, Göksun Şoförler Odası Başkanı İsa Güngör, Afşin Baro Temsilcisi Murat Bozkurt, Afşin Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Göksun Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Abacı, ASİAD Başkanı İlyas Sarı, Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Adnan Özdemir, Göksun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bedri Toguç, Göksun Gönül Dostları Derneği Başkanı Bahadır Polat, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt ile Göksun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İhsan Köroğlu'nun imzası bulunuyor.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title