Haberler

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek'in Kapıkaya Beldesinin içme suyu sorunun çözülmeye başlandığı bildirildi.

Siverek'in Kapıkaya Beldesinin içme suyu sorunun çözülmeye başlandığı bildirildi.

Kapıkaya Belde Belediye Başkanı Cuma Kayurka konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beldedeki içme suyu problemi olduğunu hatırlatarak, sorunu çözmek amacıyla iller bankasını proje sunduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Proje kapsamında beldede 3 su kuyusu açıldı. Yeditaş ve Kapıkaya mahallerinde biri 100 tonluk diğeri ise 200 tonluk olmak üzere iki su deposunun yapımına başlanıldı. İki mahallemizde toplam 29 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek, bu çalışmalarını tamamlanmasıyla beldede su sorunu tamamen çözülecek. "

-KIŞ HAZIRLIKLARI

Siverek'te bazı vatandaşları, harman sonrası ekin saplarını kışın değerlendirmek için topluyor.

Bakmaç köyünde vatandaşlar, biçerdöverin ekinleri biçmesinin ardından ekin saplarını, kışın yakmak için traktörle toplayıp depolarda biriktiriyor.

Tarlada ekin sapı toplayan Mahmut Yolalan, harman sonrası topladıkları ekin saplarını, kış aylarında yemek ve ekmek pişirmek için değerlendirdiklerini söyledi.

-SİVEREK BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARI

Siverek Belediye Başkan vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, belediyenin çalışmalarını inceledi.

Abikoğlu incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çeşitli semtlerinde devam eden yeraltı çalışmaları, yeşil alan, çevre düzenleme ve yapımı devam eden taziye evinin çalışmalarını incelediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemiz çağdaş ve modern bir ilçe olabilmesi amacıyla tüm semtlerinde çeşitli alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. İlçede yeni cadde açma çalışması, yer altı şebekelerinin döşenmesi, yeni parklar, caddelerin asfaltlama çalışmalarının yanı sıra iki yeni taziye evi yapım çalışmalarımız devam ediyor çalışmalarımız tamamlanması halinde ilçemiz daha güzel ve temiz bir kent olacak. "

-İTFAİYEDEN VATANDAŞLARA UYARI

Siverek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sıcakların artmasıyla yaşanan anız ve ev kazalarına karşı vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Esat Dolaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan yangın ve kazaların çoğunluğunun insanların dikkatli hareket etmemesininden kaynaklandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İlçede karayolları üzerinde yaşanan anız yangınlarının bir çoğu, yoldan geçen sürücülerin sigara içtikten sonra izmaritini dışarı atması sonucu çıkıyor. Vatandalar ev aletlerini kullanırken de çok dikkatli olmalı, özelikle çocuklar evde yalnız bırakılmamalı. Bu konuda vatandaşlara büyük görev düşüyor. "

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Yeni Foça Halk Plajı nerede, nasıl gidilir? Ağrı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Afyonkarahisar bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ilıca Plajı nerede, nasıl gidilir? İzmir Ilıca Plajı ücretli mi, arabasız gidilir mi? Adıyaman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Adana bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bayram tatilinde bankalar açık mı? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir?
Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title