Haberler

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek'te, ikinci gençlik merkezinin yapımı için çalışmalara başlandı

Siverek'te, ikinci gençlik merkezinin yapımı için çalışmalara başlandı.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Programı kapsamında Atatürk Spor Salonu yakınlarında gerçekleştirilecek merkezin bin 400 metrekare arazi üzerine kurulacağını belirtti.

Gençlik merkezinde kurs odaları, açık hava voleybol sahası, çeşitli sportif ve kültürel aktivitelerinin yapılacağını dile getiren Hersanlıoğlu, merkezin Siverekli gençlerin sağlıklı gelişimlerine katkı sunacağını kaydetti.

-EĞİTİM SEFERBERLİĞİNE MİLLETVEKİLİ DESTEĞİ

Siverek Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Eğitime Destek" projesine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol da destek verdi.

Alınan bilgiye göre, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu öncülüğünde başlatılan kampanyaya destek için Milletvekili İzol'dan destek istendi. Bunun üzerine ailesinin bir kısmının yaşadığı Kayalar köyünde köy odasının yanı sıra inşaat halindeki camide okuma yazma kursu başlatılmasını sağlayan İzol, özellikle okuma yazma bilmeyen kadınların kursa katılımının sağlanması için girişimde bulundu.

Siverek Kadın ve Kültür Derneği'nin de desteklediği okuma yazma kurslarının ilki Kayalar köyünde açıldı. Aralarında kadınların da bulunduğu 40 kişinin müracaat ettiği kursun 5 köyde daha açılması için çalışma başlatıldı.

-KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

Siverek'te bir dernek tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yapılması planlanan etkinlikler, dün geceden beri aralıklarla etkili olan yağmur nedeniyle ertelendi.

İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Muhittin Bakan, yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında Siverek Kalesinde hazırlıklar yaptıklarını hatırlattı.

İlçede dün geceden bu yana aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kaleye giriş çıkışın zorlaştığını ifade eden Bakan, vatandaşların zor durumda kalmaması için etkinliği ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını kaydetti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title