Haberler

Sivas'ta Yılın Olayları

Sivas'ta 2011 yılında siyasetten spora, ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda önemli gelişmeler ve olaylar yaşandı.

Sivas'ta 2011 yılında siyasetten spora, ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda önemli gelişmeler ve olaylar yaşandı.

Sivas açısından 2011 yılında siyasetteki en çarpıcı gelişme, 61. hükümette Sivaslı bir bakanın yer alması olarak göze çarptı. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Sivas Milletvekili olarak seçilen Gürünlü İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirildi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in 22 Temmuz 2007'de yapılan milletvekili genel seçimlerinde aday olmayacağını açıklaması ve bir süre sonra da AK Parti'nden istifa etmesi üzerine bakansız kalan Sivas, 4 yıl aradan sonra, İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanlığı görevine atanmasıyla birlikte parlamentoda yeniden bir bakanla temsil edildi. Bakan Yılmaz'ın yanı sıra 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile CHP'den milletvekili seçilen Malik Ecder Özdemir, Sivas'ı parlamentoda temsil etti.

Spor açısından 2001 yılında en flaş gelişme ise futbolda şike iddiaları olarak göze çarptı. Şike iddialarına yönelik soruşturma Sivasspor'u da derinden sarstı. 2010-2011 futbol sezonunun 34. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden ve rakibine 4-3 yenilen Sivasspor, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada bu maçın da mercek altına alınması nedeniyle zor günler yaşadı.

Bu maç dolayısıyla şike iddialarına adı karışan Sivasspor Kulübü'nün Başkanı Mecnun Otyakmaz ve eski yöneticisi Ahmet Çelebi ile Fenerbahçe maçında özellikle yediği 2. gol (Selçuk Şahin'in attığı gol) nedeniyle eleştirilen kaleci Korcan Çelikay, Temmuz ayında tutuklanarak Metris Cezaevine konuldu. 5 ayı aşkın süre cezaevinde kalan kaleci Korcan, Aralık ayında tahliye edildi.

Sivas'ta 2011 yılı şöyle geçti:

OCAK

-----

-Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yeni yılın ilk bebeğine altın armağan etti. Faruk ve Pınar Mesci çiftinin Sivas Devlet Hastanesi'nde saat 00.01'de dünyaya gelen ve "Emir" adı verilen bebeğini ziyaret eden Kolat ve Ürgüp, çifte mutluluklar diledi. (1 Ocak 2011)

-Sivas'ta 31 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek düzenlediği "7. Birlik Aşuresinde" 5 bin kişilik aşure dağıtıldı. Kar yağışı altında düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. programda Sivas Valisi Ali Kolat da aşure dağıttı. (7 Ocak 2011)

-Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 20 kişi yaralandı. (8 Ocak 2011)

-Sivas'ta basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamanı yitiren İsmail Güneş'in mezarını ziyaret etti. (10 Ocak 2011)

-Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan üsteğmen Şükrü Pürlü'nün cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi. (12 Ocak 2011)

-Danimarka'da iki yıllık hapis cezasını çektiği Kolding Hapishanesinde gardiyanlar tarafından dövülmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Türk genci Ekrem Şahin'in cenazesi, Sivas'ın Şarkışla ilcesinde toprağa verildi. (24 Ocak 2011)

-Sivas'ın Hafik ilçesinde yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı. (26 Ocak 2011)

-2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da öğrenciler karne heyecanı yaşadı. (28 Ocak 2011)

-Sivas'ın Divriği ilçesinde ahşap evde çıkan yangında, aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi öldü. (30 Ocak 2011)

-Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu aralarında Azerbaycan vatandaşlarının da bulunduğu, 2'si ağır 42 kişi yaralandı. (31 Ocak 2011)

ŞUBAT

------

-PTT Genel Müdürlüğü, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla "Ona Aşkını Anlat" tebrik kartı gönderme kampanyası başlattı. Sivas PTT Başmüdürü Cafer Bolat da kampanyayla ilgili açıklama yaptı. (7 Şubat 2011)

-Sivassporlu bir grup taraftar, hakem kararlarına tepki amacıyla meşaleli yürüyüş yaparak Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulunu protesto etti. (12 Şubat 2011)

-Sivas'ın Suşehri ilçesinde 10 Şubat 1915'te Ermeniler tarafından şehit edilen 71 asker anıldı. (12 Şubat 2011)

- Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Sivasspor'u 3-2 yendi. Maç sonunda hava sıcaklığı stadyumun skorboardına sıfırın altında 7 derece olarak yansıdı. (12 Şubat 2011)

-Sivas'ın İmranlı ilçesinde yolcu otobüsünün, buzlanma nedeniyle kayarak yolda kalan tıra çarpması sonucu 18 kişi yaralandı. (14 Şubat 2011)

-Sivas'ta bir gelinlik mağazasının Sevgililer Günü dolayısıyla 1 liraya 14 gelinlik sattığı kampanyaya yoğun ilgi olunca, gelinlikler çekilişle dağıtıldı.

(14 Şubat 2011)

-Sivas'ta 14 Şubat Sevgililer Gününde nikahlarını kıydırmak isteyen çiftler nedeniyle Nikah Salonunda yoğunluk yaşandı. (14 Şubat 2011)

-Sivas'ta Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programda sema gösterisi sunuldu. (14 Şubat 2011)

-AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı, 26 Şubat doğumlu Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutlamak için kentin işlek caddesine, üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafının da yer aldığı, "Doğum günün kutlu olsun, iyi ki varsın" yazılı pankart astı. (26 Şubat 2011)

-Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefat haberini, Saadet Partisi İl Divan Toplantısında alan partililer, gözyaşlarını tutamadı. Partililer, genel başkanları ve eski Başbakan Erbakan için dua etti. (27 Şubat 2011)

MART

-----

-Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Sivas köftesinin dünyaca ünlü bir marka haline gelmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı başvuru kabul edildikten sonra 6 aylık bekleme süresinin de tamamlandığı, köftenin resmen tescillendiği bildirildi. (2 Mart 2011)

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nce Sivas'a yapılacak 6 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. (4 Mart 2011)

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sivas'ta yürüyüş düzenlendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere üye bir grup kadın, ellerindeki pankartlarla Mevlana miting alanına kadar yürüdü. (8 Mart 2011)

-Sivas'ta çeşitli nedenlerle nikahını yaptıramayan 23 çiftin nikahı, Sivas Belediyesi'nin "Resmi Nikah Kampanyası" kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kıyıldı. Nikah törenine bazı çiftler çocuklarıyla birlikte katıldı. (8 Mart 2011)

-Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olan Sivaslı Mehmet Habib Soluk, 12 Haziran 2011 seçimleri dolayısıyla (Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde Ulaştırma, Adalet ve İçişleri Bakanlarının görevi bırakmaları gerekiyor) Ulaştırma Bakanlığı görevine atandı. (8 Mart 2011)

-Ulaştırma Bakanlığı görevine atanan Mehmet Habib Soluk, Binali Yıldırım'dan bakanlık görevini teslim aldı. (10 Mart 2011)

-Sivas'ta bir süre önce tamamen boşaltılan ve anahtarı İl Özel İdaresi'ne teslim edilen eski Madımak Oteli binasında onarım çalışması başlatıldı. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, otelin kamulaştırılması yönünde aldığı kararın ardından boşaltılan bina, çocuk kütüphanesi ve bilim-kültür merkezi olarak dizayn edilecek. (12 Mart 2011)

- Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile Kayserispor, Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaştı. Maç oynanırken Kayserispor taraftarlarının olduğu tribünde olaylar çıktı. Olayların sonrasında polis ekipleri Kayserisporlu taraftarları stat dışına çıkarttı. Olaylarda bazı taraftarlar yaralandı. Ev sahibi Sivasspor, maçtan 1-0 galip ayrıldı.(13 Mart 2011)

-Sivas'ta 18 Mart Çanakkeli Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Yukarı Tekke Mezarlığındaki şehitlikte tören düzenlendi. Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan üsteğmen Şükrü Pürlü'nün annesi Neşe Pürlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram'a sarılarak ağladı. Anne Pürlü'yü, Garnizon Komutanı Bayram teselli etti. (18 Mart 2011)

-Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezraasında 6 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, düzenlenen törenle anıldı. Törene, heyelanda annesi Hatice Çiçek ve bazı yakınlarını kaybeden Iğdır Valisi Amir Çiçek ile Sivas Valisi Ali Kolat ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz da katıldı. (19 Mart 2011)

-Sivas'ta düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yakılan Nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar atladı. (21 Mart 2011)

-Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 38. yılında, doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

(21 Mart 2011)

-Aroma Erkekler Voleybol İkinci Ligi final grubu karşılaşmaları sonucunda Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne çıkan Sivas 4 Eylül Belediyespor takımı, Sivas'ta törenle karşılandı. Karşılama programının ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Meclis Salonunda oyuncular ve teknik heyeti kutladı. (22 Mart 2011)

-Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş, ailesi ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

(25 Mart 2011)

-UEFA U21 Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçında Türkiye Ümit Milli Takımı, Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaştığı Liectenstein Ümit Milli Takımı'nı 6-1 mağlup etti. (25 Mart 2011)

-Sivas'ta görev yapan basın mensupları, 2 yıl önce Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş anısına oluşturulan "Şehit Gazeteci İsmail Güneş Hatıra Ormanına", Güneş'in eşi Yasemin Güneş ve yakınlarıyla birlikte fidan dikti. (26 Mart 2011)

-Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, Sivas'ta düzenlenen törenle anıldı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda İsmail Güneş, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya'nın kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu. Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için kentte ayrıca bir anma programı düzenlendi. Programda duygu dolu anlar yaşandı. (26 Mart 2011)

-Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Sivas'ta da yapıldı. (27 Mart 2011)

-Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen programla anıldı. Programa, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da katıldı. Programda, Topçu ve Gülefer Yazıcıoğlu'na merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafları armağan edildi. (31 Mart 2011)

NİSAN

------

-Sivas'ta 4 gün önce düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 30 zanlıdan, aralarında 1 doktor ile bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 23 kişi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 13'ü tutuklandı. Haklarında tutuklama kararı çıkarılan, 1'i doktor 3 zanlı da kefaletle serbest bırakıldı. (2 Nisan 2011)

- Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar, maçın ardından sevinç yaşadı. (4 Nisan 2011)

-Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve beraberindeki personel, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Yukarı Tekke Mezarlığındaki polis şehitliğini ziyaret etti. (5 Nisan 2011)

-Anadolu Ajansı (AA) Sivas Büro Müdürü İsa Sansar ve beraberindeki personel, AA'nın kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kentte görev yapan basın mensupları da AA çalışanlarını törende yalnız bırakmadı.

(6 Nisan 2011)

-Okullar Arası Yıldızlar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, Sivas'ta yapıldı.

(7 Nisan 2011)

-Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta halk yürüyüşü düzenlendi. Bursa'dan gelen Tahtakıran Derneği kılıç kalkan halkoyunları ekibi de gösteri sundu. (9 Nisan 2011)

-Türk Polis Teşkilat'nın 166. kuruluş yıl dönümü Sivas'ta düzenlenen törenle kutlandı. (10 Nisan 2011)

-Sivas'ta Kutlu Doğum Haftası açılış programı düzenlendi. Programda sema gösterilerine yer verildi. (14 Nisan 2011)

-Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekilliği genel seçiminde memleketi Sivas'tan bağımsız aday olan Abdüllatif Şener, Sivas'ta çok sayıda partili tarafından karşılandı. Yaklaşık 2 kilometre araç konvoyu oluşturan partililerle yürüyerek tek tek tokalaşan Şener, araç konvoyuyla şehir turu atarak vatandaşları selamladı. (16 Nisan 2011)

-Sivas Valisi Ali Kolat, kamulaştırılmasının ardından çocuk kütüphanesi ve bilim kültür merkezi olarak düzenlenmesi için çalışmaların yürütüldüğü eski Madımak Oteli binasında, olaylarda yaşamını yitirenler için de bir anı köşesi oluşturulacağını bildirdi. (19 Nisan 2011)

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sivas'ta coşkuyla kutlandı. 4 Eylül Stadyumu'ndaki tören, renkli görüntülere sahne oldu. (23 Nisan 2011)

-Sivas'ın Zara ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. (25 Nisan 2011)

MAYIS

------

-Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Mevlana Meydanı'nda çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partilerce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. (1 Mayıs 2011)

-Sivas'ta, Büyük Önder Atatürk'ün kente ilk gelişinin kutlandığı yere yapılan 27 Haziran İlk Adım Anıtı, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. (4 Mayıs 2011)

-"Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı", Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Halis Gülle Lisesi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. (6 Mayıs 2011)

-Anneler Günü kutlandı. Seçim çalışmalarını Şarkışla'da sürdüren AK parti Sivas milletvekili adayları Mesude Nursuna Memecan ve Adem Yıldırım da, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nu ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı. (7 Mayıs 2011)

-Sivas'ta 7 Mayıs'ta kar yağışı etkili oldu. 7 Mayıs sabahına karla uyanan Sivaslılar, kar yağışının şaşkınlığın yaşadı. Vatandaşlar, Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı'nın kutlandığı günün ertesi gününde kar yağmasına şaşırdı. (7 Mayıs 2011)

- Spor Toto Süper Lig'de sahasında Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Sivasspor, bu sonuçla bitime 2 hafta kala ligde kalmayı matematiksel olarak garantiledi. (8 Mayıs 2011)

-Türk Gençliği'nin Atatürk'e bağlığının simgesi olan ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Sivas-Tokat sınırında Tokatlı atletlerce Sivaslı atletlere teslim edildi. Sevgi Bayrağı, Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde Atatürk'ün kaldığı odaya konuldu. (11 Mayıs 2011)

-Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindeki yöneticiler, uçak seferlerinin Sivas açısından önemine dikkati çekmek ve sabah-akşam yapılan seferlerle Sivas'tan İstanbul'a aynı gün gidilip-gelinebileceğini kamuoyuna göstermek amacıyla, kentteki basın mensuplarıyla birlikte havayoluyla İstanbul'a gitti. Yıldırım ve beraberindekiler, Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil'i ziyaret etti.(11 Mayıs 2011)

-Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgğı General Şükrü Kanatlı Kışlasında engelliler için bir günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında 45 engelli eğitim aldı. Eğitimin ardından engelliler temsili olarak yemin etti. (12 Mayıs 2011)

-Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Selim Dursun, görevine başladı. (14 Mayıs 2011)

-Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte geldiği Sivas'ta, 20 bin metre karelik bir alana kurulacak olan, İtalyan ortaklı modern travers fabrikası SİTAŞ'ın temel atma törenine katıldı.

(14 Mayıs 2011)

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmalarını Sivas'ta sürdürdü. Türker, seçim otobüsünden Sivaslıları selamladı. (17 Mayıs 2011)

-Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener'in eşi Berrin ve kızı Elif Zehra Şener, trafik kazası geçirdi. Seçim çalışmalarını kent merkezinde sürdüren Abdüllatif Şener, hastaneye gelerek eşi, kızı ve diğer 3 yaralının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. (19 Mayıs 2011)

-Sivas'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törende öğrenci grupları gösteriler sundu. (19 Mayıs 2011)

-Sivas'ta, İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümü kutlamaları kapsamında

"Fetih ve Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi. (21 Mayıs 2011)

-Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Sivasspor'u Sivas'ta 4-3 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçeli futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar, maçın bitiş düdüğünün ardından Sivas 4 Eylül Stadyumunda şampiyonluk turu attı. (22 Mayıs 2011)

-Sivasspor, 2010-2011 futbol sezonunu 35 puanla, düşme hattının bir basamak üzerinde 15. sırada bitirdi. (22 Mayıs 2011)

-Sivas'ta bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yapılan operasyona, özel harekat timleri de katıldı. Operasyon kapsamında bazı işyerlerinde de arama yapıldı. (24 Mayıs 2011)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas'a geleceği helikopterin Gümüşhane'de arızalanması üzerine yaşanan gecikme nedeniyle, CHP'nin Sivas mitingi ertelendi. Özel uçakla akşam saatlerinde Sivas'a gelebilen Kılıçdaroğlu, mitingin sonraki günlerde yapılacağını bildirdi. (25 Mayıs 2011)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolculuk yapacağı helikopterin arızalanması üzerine Sivas'tan Bingöl'e hareket edemedi. Bindiği helikopterden inmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra özel uçakla gittiği Elazığ'dan karayoluyla Bingöl'e geçerek mitinge katıldı. (26 Mayıs 2011)

-Sivasspor Kulübü Başkanlığı'na Mecnun Otyakmaz yeniden seçildi. (28 Mayıs 2011)

HAZİRAN

--------

-Sivas'ta Regaib Kandili dolayısıyla vatandaşlar, türbelere ve şehitliğe giderek dua okudu. (2 Haziran 2011)

-HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmus, Sivas'ta partisinin il teşkilatınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Sağanak yağış altında gerçekleşen mitingin sonundan Kurtulmus, partililere mesir macunu dağıttı. (2 Haziran 2011)

-Cumhuriyet Üniversitesi'nde 2010-2011 eğitim öğretim yılında mezun olan 5 bin 875 öğrenci, düzenlenen törenle mezuniyet belgesini aldı. (3 Haziran 2011)

-Sivas'ta, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen seviye belirleme sınavı (SBS) yapıldı. (4 Haziran 2011)

-Sivas'ta kamulaştırılarak İl Özel İdaresi'ne devredilen eski Madımak Oteli binasında yürütülen onarım çalışmaları kapsamında, binanın girişine "Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi" tabelası monte edildi. (4 Haziran 2011)

-BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingte partililere ve halka hitap etti. (5 Haziran 2011)

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Temsilcisi Hidayet Yıldırım ve beraberindeki grup, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak, Madımak Otelinin utanç müzesi yapılmasını istedi. (6 Haziran 2011)

-Sivas'ın Suşehri ilçesinde örülen taş duvarın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 3 işçi, yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden 3 işçinin kardeş olduğu öğrenildi. (8 Haziran 2011)

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüeyin Güzelgül ve beraberindeki dernek üyeleri ile Sivas olaylarında yaşamını yitirenlerin yakınları, kamulaştırıldıktan sonra "Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi" olarak yeniden düzenlenen eski Madımak Oteli binasının müze yapılması için basın açıklaması yaptı. Eski otel binasının bulunduğu sokağın girişini demir bariyerlerle kapatan polis, grubun sokağın girişindeki kaldırımda basın açıklaması yapmasına izin verdi. (8 Haziran 2011)

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas mitinginde halka seslendi. (9 Haziran 2011)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Sivas'ta düzenlenen mitingte halka seslendi. Kılıçdaroğlu'nun 25 Mayıs'taki Sivas mitingi, helikopterinin arızalanması sonucu yaşanan gecikme nedeniyle ertelenmişti. (11 Haziran 2011)

-Türkiye, 24. dönem parlamentosunu belirlekek üzere bugün sandık başına gitti. Sivas'ta 24. dönem milletvekili seçimleri için oy verme işlemi saat 07.00'de başladı, saat 16.00'da sona erdi. (12 Haziran 2011)

-Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdullatif Şener, oy pusulasında isminin küçük puntolarla yazılmasına tepki gösterdi. (12 Haziran 2011)

-12 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde Sivas genelinde 233 bin 665 oy alan AK Parti birinci, 56 bin 315 oy kazanan CHP ikinci, 36 bin 750 oy alan MHP üçüncü oldu. AK Parti'den İsmet Yılmaz, Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile CHP'den Malik Ecder Özdemir milletvekili seçildi. (12 Haziran 2011)

-TBMM 23. dönem Sivas milletvekili olan Malik Ecder Özdemir ve 23. dönem İstanbul milletvekili Mesude Nursuna Memecan, 2. kez milletvekili seçildi. Eski Ulaştırma Bakanı, eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile eski Sivas Baro Başkanı Hilmi Bilgin ve iş adamı Ali Turan ilk kez parlamentoda yer aldı. (12 Haziran 2011)

-Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan bağımsız aday olan Abdüllatif Şener, 17 bin 96 oyda kalarak parlamentoya gidemedi. MHP birinci sıra milletvekili adayı olan eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de Şener gibi milletvekili seçilemedi. (12 Haziran 2011)

-AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olmasını kutlayan AK Parti Koyulhisar İlçe Teşkilatı, 3 metre boyunda, 2 metre eninde, üzerinde partinin amblemi bulunan pasta yaptırdı. Yapıldığı yerden tören alınan iş makinesi ile taşınan dev pastayı, AK Parti'den Sivas milletvekili seçilen Ali Turan, büyük bir testere ile kesti. (13 Haziran 2011)

-Sivas'ın İmranlı ilçesinde sürdürülen operasyonda, 3 terörist ölü ele geçirildi. (14 Haziran 2011)

-Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Anadolujet ve Borajet ortaklığıyla gerçekleştirilen Ankara-Sivas uçuşlarının ilkine katıldı. (16 Haziran 2011)

-Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un, Sivasspor'da görev yaparken futbolcularıyla birlikte yapımına katkı sağladığı AK Evler Sivasspor Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı. (17 Haziran 2011)

-Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları, bugün matematik sınavı ile başladı. (18 Haziran 2011)

-"9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sivas Etkinlikleri", renkli görüntülere sahne oldu. 18 ülkeden Sivas'a gelen 47 öğrenci, Türkçe eserleri seslendirip halk oyunları gösterileri sundu. (18 Haziran 2011)

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, mazbatasını aldı. (20 Haziran 2011)

-AK Parti Sivas milletvekilleri İsmet Yılmaz, Hilmi Bilgin, Ali Turan ve Mesude Nursuna Memecan, mazbata aldı. (21 Haziran 2011)

-Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında Yerköy-Sivas kesiminde yapılan çalışmaları inceledi. (22 Haziran 2011)

-Sivas'ta merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen "3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu" başladı. Tura, 8'i yabancı 25 takım ve 34'ü yabancı 130 sporcu katıldı. (23 Haziran 2011)

-Sivas Belediyesi'nin 22. geleneksel sünnet şöleni yapıldı. (24 Haziran 2011)

-Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Ozanın anısına düzenlenen Pir Sultan Abdal 22. Geleneksel Kültür Etkinliklerine, Sivas Valisi Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Murat Arslan ve Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan da katıldı.(25 Haziran 2011)

-3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu'ndaki yarışlarda dereceye giren takımlara ve sporculara ödülleri ve madalyaları verildi. Yarışlarda Kazakistan takımı birinci oldu. (26 Haziran 2011)

-Sivassporlu futbolcular, yeni sezon öncesinde sağlık kontrolünden geçti.

(27 Haziran 2011)

-Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92. yıl dönümü törenle kutlandı. Bu arada, bir süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edilen Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı'nın ise onarıldığı görüldü.

(27 Haziran 2011)

-Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, yeni sezon birinci etap kamp çalışmaları için Bolu'ya gitti. (28 Haziran 2011)

-Sivas'ta vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla, türbelere ve şehitliğe giderek dua etti. Camilere akın eden vatandaşlar, bol bol ibadet etti. (28 Haziran 2011)

-Sivas Valisi Ali Kolat, Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli binasını gezdi. (30 Haziran 2011)

-Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nni 2010-2011 mezuniyet törenine katıldı. Bakan Soluk, fakülteyi bitiren kızı Yelda Soluk'a diplomasını verdi. (30 Haziran 2011)

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title