Haberler

Sıvas'ta 'Is Saglıgı, Guvenlıgı Gunlerı'

S'ta 'Is Saglıgı, Guvenlıgı Gunlerı'

S'TA 'IS SAGLIGI, GUVENLIGI GUNLERI'

- BU KONUYLA ILGILI SIVAS'TA ILK KEZ BIR ETKINLIGIN DUZENLENDIGINI VURGULAYAN SIVAS VALISI VEYSEL DALMAZ, ORGANIZASYON HAKKINDA BILGI VERDI

ISMAIL GUNES

SIVAS (IHA) - Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 4-5 Mayis 2007 tarihlerinde Sivas'ta ilk kez "Sivas Is Sagligi, Guvenligi Gunleri" kapsaminda bir dizi etkinlik duzenlenecegini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yazili aciklama yapan Vali Dalmaz, Sivas Valiligi koordinesinde hazirlanan etkinliklerin; Belediye Baskanligi, Cumhuriyet Universitesi, Ticaret ve Sanayi Odasi, Il Ozel Idaresi Genel Sekreterligi, Organize Sanayi Bolgesi Mudurlugu, Is Kur Il Mudurlugu, Il Calisma Sube Mudurlugu, Sivas Devlet Tiyatrosu, Cimpor Yibitas Sivas Cimento Fabrikasi, Ozbelsan A.S., Emmioglu Mermer, SIDEMIR, ESTAS ve Turk-Is 5. Bolge Temsilciligi'nin katkilari ile yapilacagini bildirdi.

Vali Dalmaz, 'Sivas Is Sagligi, Guvenligi Gunleri'nin Sivas'ta ilk kez duzenlendigine dikkat cekerek, "Is sagligi ve guvenligi bireylerin hayatlarinda son derece onemlidir. Bu konuda gerekli tedbir ve onlemlerin isci ve isveren tarafindan alinmasi gerekir. Insan sagligi her seyden once gelmektedir. Bedenen ve zihnen saglikli calisanlarla verimli uretim ve hizmet saglayabiliriz. Bu nedenle islerin gerceklesmesi esnasinda kazalara sebebiyet verebilecek etkenlerden korunmali, daha iyi calisma ortamlari

saglamali, mevcut riskler belirlenerek, gerekli onlemler alinmalidir" dedi.

Bu denli onemli bir hususta etkinlikler duzenleyerek, toplumu surekli egitmek gerektigine isaret eden Vali Veysel Dalmaz, iki gun surecek olan 'Sivas Is Sagligi, Guvenligi Gunleri' kapsaminda 4 Mayis 2007 Cuma gunu saat 14.00'te Ticaret ve Sanayi Odasi'nda bir toren duzenlenecegini vurguladi. Torene; calisan, isveren ve sivil toplum orgutlerinden yaklasik 400 kisinin katilacagini belirten Dalmaz, programda konunun uzmanlari tarafindan is sagligi ve guvenliginin dunyadaki ve ulkemizdeki durumu, isveren ve

isci yonunden hukuki boyutu, calisma ve sosyal hayattaki onemi, kulturu ve somut uygulamalari hakkinda bilgiler sunulacagini kaydetti. Ticaret ve Sanayi Odasi'nda is sagligi, is guvenligi koruyucu ekipmanlar ve teknolojilerin sergilenecegi stantlarin da acilacagina deginen Dalmaz, etkinliklerin 5 Mayis 2007 Cumartesi gunu Organize Sanayi Bolgesi'nde devam edecegini ifade etti.

Organize Sanayi Bolgesi'nde 200 calisana is sagligi, guvenligi ve acil durum egitimi verileceginin altini cizen Dalmaz, 180 calisana da saglik taramasi yapilacagini sozlerine ekledi.

(IG-GS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title