Haberler

Sivas'ta Devrilen Yolcu Otobüsü

Sivas'ta Yolcu Otobüsünün Devrilmesi Sonucu Yaralananların Tedavisi Devam Ediyor

Sivas'ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaralananların tedavisi devam ediyor.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Ulaş Kaymakamı Can Aksoy, AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül ile birlikte Yıldızeli-Sivas karayolunun Haliminhanı rampasında kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen yolcu otobüsünde bulunan yaralıları, tedavi gördükleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ziyaret etti.

Yaralılar ve yakınlarıyla bir süre görüşen Yerlikaya, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ayakta tedavi gören yaralılardan İstanbul'daki Ulaş Çavdar köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Polat, Yerlikaya'ya kaza anını anlattı.

Polat, içerisinde bulundukları yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaklaşık 150 metre kadar sürüklendiklerini, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtulduklarını söyledi. Kazada tek sevindirici tarafın ölen kimsenin olmaması olduğunu anlatan Polat, 'Otobüs yan yatıp 150 metre sürüklendi. Herkes birbirinin üzerine yığıldı. Çığlıklar yükseldi. O an sadece arabanın durmasını bekledik. Allah bizi korudu. Buna da şükürler olsun diyoruz' dedi.

Kaza hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Yerlikaya, kazada yaralanan 35 kişinin kentteki hastanelerde tedavisinin sürdüğünü, 10'unun ayakta tedavi edildiğini, bir yaralının da durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, sürücüleri de tedbirli olmaları konusunda uyararak, 'Bu mevsimler kaza yapmaya uygun mevsimler. Hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamamasını isteriz, görmek istemediğimiz tablolar. Allah bir daha yaşatmasın' dedi.

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Çavdar köyünde Nail Gülsoy'un cenazesine katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkanları taşıyan yolcu otobüsü, Yıldızeli-Sivas karayolunun Haliminhanı rampasında kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilmiş, kazada 46 kişi yaralanmıştı.

(EMN-YHO) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title