Haberler

Sivas -Malatya Kara Yolu Ulaşıma Açıldı

Tipi, Fırtına ve Buzlanma Nedeniyle Dün Akşam Saatlerinde 'Tedbir Amaçlı' Trafiğe Kapatılan Sivas -Malatya Kara Yolu, Kontrollü Bir Şekilde Ulaşıma Açıldı.

Tipi, fırtına ve buzlanma nedeniyle dün akşam saatlerinde ''tedbir amaçlı'' trafiğe kapatılan Sivas-Malatya kara yolu, kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sivas-Malatya kara yolu, Ulaş-Kangal arasındaki Yağdonduran mevkisinde dün akşam saat 18.45'te tipi, fırtına ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek araç yığılmalarını önlemek amacıyla ''tedbiren'' trafiğe kapatılmıştı. Kara yolunun Ulaş-Kangal bölümünün ardından Kangal-Hekimhan bölümü de gece saatlerinde Abdalboğan mevkisindeki yoğun tipi, fırtına ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapatılmak zorunda kalmıştı.

Yetkililer, Sivas-Malatya kara yolunun, tipi ve fırtınanın etkisini biraz azaltmasının ardından Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldığını bildirdi.

Kara yolunda, sabah saat 08.00 itibariyle öncelikli olarak küçük araçlar ile yolcu otobüslerinin zincirli olarak geçişine izin verildiğini belirten yetkililer, tır ve çekici gibi ağır tonajlı araçların makaslayıp yolu kapatma ihtimali göz önünde bulundurularak şu an için geçişlerine izin verilmediğini aktardı.

Yolun ulaşıma kapatılmasının ardından Sivas'tan Kangal, Divriği ve Gürün ilçeleri ile Malatya yönüne gidecek sürücülerin uyarıldığını, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ve ilçe terminallerinde yolcu otobüsü sürücülerinin yolun kapalı olduğu konusunda bilgilendirildiğini belirten yetkililer, yolun kapalı olduğu anlarda Yağdonduran ve Abdalboğan mevkilerine kesinlikle araç bırakılmadığını bildirdi.

Yollarda buzlanma oluştuğunu ifade eden yetkililer, yola çıkacak sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyararak, yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Bu arada, dün akşam saatlerinde tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Sivas-Kayseri kara yolunun Hanlı, Koyuncu rampa ve Beştepeler, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli, Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli mevkilerinde dün akşam saatlerine göre trafik akışının daha iyi durumda olduğu, ancak buzlanma nedeniyle kayan araçların zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtığı belirtildi.

Öte yandan, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 74 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ayrıca, ilçeler arası bağlantıyı sağlayan bazı yolların da ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title