Haberler

Şırnak ve İlçelerinde KCK Operasyonu: 28 Gözaltı

KCK/TM operasyonları kapsamında Şırnak kent merkez ile Cizre ve Silopi ilçelerinde aralarında BDP yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyelerinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM operasyonları kapsamında Şırnak kent merkez ile Cizre ve Silopi ilçelerinde aralarında BDP yöneticileri, belediye ve il genel meclisiüyelerinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat Timleri bu sabah Şırnak'ın Dicle, Vakıfkent, Yeşilyurt, Yeni Mahalle, Bahçeli Evler, Gazipaşa, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerindeki farklı adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı. Bu baskınlarda Şırnak Belediye Meclisi üyeleri Abdullah Şaran, İsmet Koluman ve Sabri Ürkmez, belediye çalışanları Osman Ötün ve Ahmet Alınak, Belediye Eğitim Destek Evi eğitmeni Demhat Zana Yıldız, BDP il yöneticileri Selma Sapmaz ve Fatma Kabul ile Muhyettin Barınç, Sıdık Basan,Teyfik Çevik, Edip Salgıt, Nevaf Kaynar, Muhyettin Oğur, Ömer Akıl Gürgün ile Akıl Sait Üstün adlı 16 kişi gözaltına alındı.

CİZRE'DE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cizre İlçesi'nde de sabaha karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bazı adreslere yaptıkları baskında 11 kişiyi gözaltına aldı. Cizre'de gözaltına alınanlar şunlar:

İl Genel Meclis üyeleri Cüneyt Son ve Mahsun Bilgiç, MEYADER yöneticileri Abdulcabar İğdi ve Sinan Akıl, BDP İlçe yöneticileri Yahya Balcan ve Mehmet Ata Bilen, BDP eski ilçe yöneticisi Selim Şeftali, KURDİ-DER yöneticisi Muhittin Duymak, belediye çalışanı A. Celil Özdemir ile Cemal Özdemir ve Mehmet Altın Taş.

Silopi İlçesi'nde, İl Genel Meclisi üyesi Fadıl Akti de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla gözaltına alındı ve Diyarbakır'a gönderildi. Şırnak merkez ve Cizre İlçesi'nde gözaltına alınan diğer 27 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title