Haberler

Şırnak'ta Maskeli Termik Santral Protestosu

Güncelleme:

Şırnak Çevre Platformu üyeleri, yüzlerine taktıkları maskelerle Cumhuriyet Meydanı'nda termik santrale karşı protesto gösterisi yaptı.

Şırnak merkeze bağlı Toptepe Köyü yakınlarında yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan Şırnak Çevre Platformu üyeleri, yüzlerine taktıkları maskelerle Cumhuriyet Meydanı'nda protesto gösterisi yaptı.

Toptepe Köyü yakınlarında kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan Çevre Platformu üyesi yaklaşık 500 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Protestocuların yüzlerini maske ile kapattığı etkinlikte 'Şırnak'ta yaşamak için termik santrale karşıyım', 'Yemeğimizde, suyumuzda, geleceğimizde zehir istemiyoruz' pankartı açıp,

'Direne direne kazanacağız, Şırnak temizdir, temiz kalacak' sloganları attı.

'TERMİK SANTRAL ZEHİRDİR, DOĞAMIZI KATLEDER'

Çevre Platformu adına konuşan Zeki İrmez, geçen gün 'Doğa için pikniğe' eylemini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yaptığımız eylemlere rağmen böylesi zararlı ve kirli işi yapmaktan geri adım atmayan sermaye sahipleri ve şehirdeki ayakları, doğa ile barışık görünmek amaçlı Cudi'de fotoğraflar bile çektirmişlerdi. Bu çirkin ayak oyunlarına kanmadığımızı ve onurlu halkımızın kanmaması gerektiğini tekrar tekrar belirtmek öncelikli görevlerimizdendir. Tekrar ilan ediyoruz ki, termik santral zehirdir, doğamızı katleder. Bu doğa katliamının oluşmasına zemin hazırlayanlar da bu doğa katliamının ortağıdır ve insanlığa karşı büyük bir ihanet içindedirler. Bizler de Şırnak Çevre Platformu bileşenleri ve onurlu Şırnak halkı olarak, bu doğa katliamının karşısında sonuna kadar direneceğimizi ilan ederiz" dedi.

'ÇATIŞMALAR NEDENİYLE DOĞAYA UZAK KALDIK'

Bölgede 30 yıl devam eden çatışmalı ortamı nedeniyle doğaya uzak kaldıklarını söyleyen İrmez, "Silopi Görümlü Beldesi'nde devam eden termik santrale ek üniteler için hazırlık aşamasındaki ÇED raporunun iptal edilmesi için açılmış dava kapsamında bugün keşif vardı ve Şırnak Çevre Platformu üyesi arkadaşlarımız, keşifte bizzat bulunmuşlardır. Var olan çatışma ortamı nedeniyle yıllar boyunca uzak kaldığımız doğamıza, katil bacalar ve zehir fabrikaları kurulmasına izin vermeyeceğiz ve hiçbir zaman buna rıza göstermeyeceğiz. Uzun yıllar silahların gölgesinde yaşamış mazlum halkımızı, yine uzun yıllar zehir saçan bacaların gölgesinde yaşatmalarına izin vermeyeceğiz. Yıllar boyunca buralarda yatırım yapılmadı, yapılacak yatırımların bizleri zehirleyecek olan yatırımlar olmasını, doğamızı baştan sona tahrip edecek yatırımlar olmasını istemiyoruz. Herkes bilsin ki biz çevremizin ve doğamızın katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Platform sözcüsü Zeki İrmez, Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'a çağrıda bulunarak önlem alınması talebinde bulundu. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title