Haberler

Sinema Salonları, 14 - 20 Kasım'da Kahkahayla Dolacak

"7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali", Türk ve Dünya Sinemasının En İyi Komedi Filmi Örnekleriyle 14 -20 Kasım Tarihleri Arasında İstanbul'da Gerçekleştirilecek.

"7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali", 14-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı tarafından, (TÜRSAK) Garanti Bonus Card sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalde, Türk ve dünya sinemasının en iyi komedi filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak.

TÜRSAK'tan yapılan açıklamaya göre, Garth Jennings'in "Kahramanım Rambo", Yeni Zelanda'da "Yılın En Başarılı Filmi" seçilen "Kelepir Evlilik", Oliver'in traji-komik öyküsünü anlatan "Aile Saadeti" ve Petter Ness'in Norveç'in Oscar adayı "Kadın Gibi Geçti" bu yıl "En Ciddi Komedi Filmi" bölümünde yarışacak. TÜRSAK'tan yapılan açıklamaya göre, yarışmasının sonuçları, her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicilerin oylarıyla belirlenecek. "En Ciddi Komedi Filmi"ni doğru tahmin eden seyirciler ise, Cinebonus Sinemaları'ndan sezon filmleri için davetiye kazanacak.

-FESTİVAL'DE ROMANTİKLERE DE YER VAR-

    

Festivalde yer alan "Aşık Kahkahalar" bölümünde ise romantik komedinin örnekleri sunulacak. Ödüllü yönetmen Vanessa Parise'in yönettiği "Jack ve Jill Dünyaya Karşı", Fransız sanatçı Diasteme'in yönettiği "Avinyon Hatırası", Idit Cebula'nın "2 Yaşam Artı 1" ve Raul Marchand Sanchez'in yönettiği "Manuela ve Manuel", romantizmle birlikte güldürecek. Festivalin "Bellek Tazeleyici" bölümünde de "En Çok Güldüklerimiz" başlığı altında "Kaybedenler Kulübü" ve "Disko" gibi beğenilen yapımlar izleyiciyle tekrar buluşacak. "Daima Güldüklerimiz" bölümünde de Türkiye'den genç yönetmen Murat Şeker "İki süper Film Birden" ve "Aşk Tutulması" adlı filmleriyle yer alacak. Festivalin "Avrupa gülüyor" ve "Amerikan bağımsızları" bölümlerinde ise komedi sinemasının eski kıtayı kahkahaya boğan örnekleriyle, Amerikan bağımsız sinemasının seçkin yapıtları seyirciyle buluşacak.

    

-ÖDÜLLÜ GÜLDÜRÜLER DE İZLENEBİLECEK-

Festivalin ilgi çekecek bir diğer bölümü de "Avrupa Gülüyor" adını taşıyor. Venedik Film Festivalinden 3'er ödülle dönen, Gianni di Gregorio'nun "Ağustos'ta Bir Gün" ile Gianni Zanasi'nin "Düşünme Bile!", ve yönetmenliğini Stephane Giusti'nin üstlendiği, "İtalyan Malı" bu bölümünde izlenebilecek.

"Amerikan Bağımsızları" bölümünün sürpriz filmi ise Daniel Waters'ın yönettiği, oyuncu kadrosunda Simon Baker, Robert Wisdom, Winona Ryder ve Patton Oswalt gibi tanınan yüzlere yer veren kara komedi "Seks ve Ölüm" olacak.

-GAZANFER ÖZCAN'A ONUR ÖDÜLÜ-

Festivalin bu yılki "Onur Ödülü" ise usta tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'a verilecek. Ödül töreni, 14 Kasım'da Beşiktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türk sinemasının bir başka unutulmaz ismi Ayşen Gruda ise "Ustaya Saygı" bölümünde en çok güldüren ve en çok duygulandıran filmleriyle festivalde yer alacak. Türk sinemasının efsane kadrosunu bir araya getiren "Gülen Gözler", "Neşeli Günler", "Tosun Paşa" ve "Öyle Olsun" bu bölümde izlenecek.

Beyoğlu Sineması, Cinebonus Maçka G-Mall ve Alman Kültür Merkezi salonlarında gösterilecek filmler, 6 YTL'ye izlenebilecekken, Bonus Card sahiplerine yüzde 50 indirim uygulanacak. Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimler ise ücretsiz olacak. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title