Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Simav'da, 112 Acil Servis ekipleri geçen yıl 2 bin 50 vakaya müdahale etti.

Simav'da, 112 Acil Servis ekipleri geçen yıl 2 bin 50 vakaya müdahale etti.

Simav 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Hakkı Altaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil servis çalışanlarının zor hava koşulları altında gece, gündüz, kar, kış demeden görevlerini yerine getirdiğini bildirdi.

Geçen yıl 2 bin 50 vakaya müdahale ettiklerini belirten Dr. Altaş, şunları kaydetti:

"8'i hekim toplam 28 personel ve 4 adet ambulansla hazır bir şekilde günün 24 saati görev yapıyoruz. Çağrılara en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar halkımızdan çalışmalarımızla ilgili hiç eleştiri almadık. Hep övgüler aldık. Bu da bizi hem sevindiriyor hem de gururlandırıyor. Buna karşı bizi en fazla asılsız ihbarların üzüyor. Asılsız ihbarda bulunanlar, o ambulansa bir gün kendi yakınları veya ailelerinin de ihtiyaçlarının olabileceğini unutmasın. Bizi ne kadar meşgul ederlerse vakalara ulaşma süremiz o kadar uzar."

Dr. Altaş, kar yağışı ve buzlanmaya rağmen son bir haftada 17 vakaya kısa sürede müdahalede bulunduklarını ifade etti.

- Türkiye'nin en fazla beldeye sahip ilçesi Simav

(fotoğraflı)

İlçe nüfusu 67 bin 786 olan Simav, sahip olduğu 21 beldeyle Türkiye'nin en fazla beldeye sahip ilçesi konumunda bulunuyor.

Kütahya'ya bağlı olarak 1878 yılında ilçe olan Simav, Akdağ, Bahtıllı, Beyce, Çaysimav, Çitgöl, Demirci, Gümüşsu, Güney, Hisarbey, Kalkan, Karacahisar, Kestel, Kuşu, Naşa, Öreyler, Şenköy, Yaykın, Yemişli, Yeniköy, Yeşildere ve Yeşilköy olmak üzere 21 beldeyle rekoru elinde tutuyor.

Simav'ı, 18 beldeyle Konya'nın Beyşehir, 16 beldeyle Antalya'nın Alanya, 14'er beldeyle Kütahya'nın Gediz, Trabzon'un Akçaabat, 13'er beldeyle Konya'nın Cihanbeyli, Isparta'nın Yalvaç, Denizli'nin Acıpayam, Hatay'ın İskenderun, Manisa'nın Saruhanlı ilçeleri takip ediyor.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kütahya Konya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title