Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

AK Parti Kütahya Milletvekili adayları Soner Aksoy ve Bediha Türkyılmaz, Simav ilçesinde muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda projeleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili adayları Soner Aksoy ve Bediha Türkyılmaz, Simav ilçesinde muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda projeleri hakkında bilgi verdi.

Eynal Kaplıcaları'nda muhtarların sorunlarını dinleyen adaylar, muhtarlardan hem kendilerine hem de partilerine destek istedi.

Aksoy, köylüye en büyük değeri veren partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"AK Parti, köylü ve şehirli, köy ve şehir ayrımı yapmadan hizmeti köylere kadar götüren partidir. 2002 yılı öncesi çamur olan köy yolları, AK Parti iktidarının çıraklık ve kalfalık döneminde asfaltla tanıştı. Şimdi sıra köy içindeki ara yollara geldi. Ustalık dönemi ile artık köylerin çözülemeyen sorunu kalmayacak. 12 Haziran seçimleri ülkemizin geleceği ve istikrarı için çok önemli bir dönüm noktası. Onun için halkımız yine AK Parti'yi tek başına iktidar yaparak ustalık dönemini başlatacak. "

Türkyılmaz ise Simav'ın Karapınar köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu, halkın içinden geldiğini dile getirerek, "Onun için sizleri ve sorunlarınızı en iyi ben anlarım. Sayın Başbakan'ımız halkın içinden insanları yine halkı temsil etmesi için seçiyor" diye konuştu.

-HALK EĞİTİM MERKEZİNİN YIL SONU SERGİ AÇILIŞLARI

(FOTOĞRAFLI)

Simav Halk Eğitim Merkezince Öreğler beldesi ve Güzelyurt köyünde açılan kurslarda üretilen eserlerden oluşan sergiler açıldı.

Öreğler beldesindeki sergide, 16 kursiyerin 7 ayda hazırladığı masa, yatak, sehpa örtüleri, çeyizlikler, elbiseler ile nişanlıklara yer verildi.

17 kursiyerin eserlerinin bulunduğu Güzelyurt köyündeki serginin açılışına, Kaymakam Yüksel Ünal da katıldı. Ünal, evli kursiyerlerden 7 ayda öğrendiklerini eşlerini de öğretmelerini ve boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmelerini istedi.

Genç kızlara da seslenen Ünal, el emeği göz nuru dökülerek elde edilen bu eserlerin çeyiz sandıklarına mahkum edilmemesini isteyerek, satışa sunularak aile bütçelerine katkı sağlanabileceğini kaydetti.

Sergi açılışlarında halk oyunu gösterileri de sunuldu.

-İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN Ankara ZİYARETİ

(FOTOĞRAFLI)

Simav ilçesine bağlı Hisarbey köyündeki ilköğretim okulunun öğrencileri, yıl sonu gezi programı kapsamında öğretmenleri eşliğinde Ankara'yı gezdi.

Alınan bilgiye göre, Okul Aile Birliği öncülüğünde gerçekleşen gezi iki gün sürdü. Altınpark'tan başlayan gezi, Etimesgut'ta Harikalar Diyarında sona erdi.

TBMM'nin eski ve mevcut binaları, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Anıtkabir ve Atatürk Orman Çiftliğini de gezen öğrenciler, TBMM'de AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer'e konuk olarak öğle yemeğine katıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Nevzat Taşlıca, Ankara'da kendilerini ağırlayan İsmail Hakkı Biçer ve geziyi düzenleyen okul yöneticilerine teşekkür etti.

Öğrencilerden Mehmet Ali Kaplan ise özellikle Anıtkabir'den çok etkilendiklerini söyleyerek, "Ankara gezisinde moral bularak Simav'a döndük. Hatıralarımızı arkadaşlarımızla paylaşacağız. Tüm öğrencilerin Anıtkabir'i görmelerini tavsiye ederim" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title