Haberler

Simav'da Şap Karantinası

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Ahmetli köyü ile Yeşildere beldesinin Eğdemir mahallesindeki 2 işletmedeki toplam 13 büyükbaş hayvanda şap hastalığına rastlandı.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Ahmetli köyü ile Yeşildere beldesinin Eğdemir mahallesindeki 2 işletmedeki toplam 13 büyükbaş hayvanda şap hastalığına rastlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Simav İlçe Müdürü Ali Ceylan, hastalığın çıktığı Ahmetli köyü ile Eğdemir mahallesinin yanı sıra bu yörelere yakın toplam 28 yerleşim biriminde şap karantinası uygulaması başlattıklarını bildirdi.

Ceylan, tedbir amaçlı olarak hastalığın çıktığı iki yerleşim birimine yakın Hacı Hüseyin Efendi, Aksaz, Hisarbey, Beciler, Yağılar, Yeşilçam, Efir, Bahtıllı, Akdağ, Gümüşşu, Gölköy, Çaysimav, Öreğler, Demirci, Aşağı Dolaylar, Yukarı Dolaylar, Hasanören, Su Döşeği, Kurduman, Yavu, Ortaca, Yeniler, Yemişli, Karakoca, Kayalıdere ve Külcü köylerinin de karantina kapsamına alındığını ve ikinci bir emre kadar hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.

Şap hastalığı yüzünden haftanın salı günleri kurulan Hayvan Pazarı'nın kapatılmadığına vurgu yapan Ceylan, "Kurumda görevli 4 uzman tarafından hastalığın çıktığı yerleşim birimlerinde şap aşılaması ve dezenfekte çalışmalarını tamamladık, vatandaşları da bu hususta eğittik" dedi.

Hastalığın çıktığı yerleşim birimlerini her gün kontrol altında tuttuklarını ifade eden Ceylan, "Bu yerleşim birimlerine hayvan giriş ve çıkışını yasakladığımız gibi buradaki hayvanların meraya salınmasına dahi izin vermiyoruz. Karantina uygulaması hastalık sönünceye kadar devam edecek" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ceylan Kütahya Ahmetli Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title