Haberler

Silifke'de Halk Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu

Silifke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Nedeniyle Düzenlenen "Gençlik Haftası" Etkinlikleri Çerçevesinde "Halk Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu" Yapıldı.

Silifke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen "Gençlik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Halk Yürüyüşü ve Gençlik Koşusu" yapıldı.

Atatürk Anıtı'nda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte Halk Yürüyüşü başladı.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşüne 3 bin kişi katıldı. Gençler dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Silifke Lisesi bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yapılan coşkulu yürüyüş Atatürk Anıtından başlayıp, Keklik Anıtı, Otogar, Belediye ve yine Atatürk Anıtında son buldu. Öğrenci ve Silifkeli vatandaşların katıldığı 3 kilometrelik yürüyüş sonrası katılanlara Begonvil çiçeği dağıtıldı.

Silifke kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve kurtuluş meşalesini ateşlediği 19 Mayıs 1919'un 88. yıldönümünün Silifke'de düzenlenen "Gençlik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde büyük bir coşku ve katılımla kutlandığını belirtti. Beyoğlu, "Bizlere bu günleri armağan eden Atatürk'ü saygıyla anabilmek ve Gençlik Spor Bayramını anlamına uygun şekilde kutlamak için bu tür etkinlikleri düzenlemiş bulunmaktayız. Tüm halkımıza Gençlik Haftası etkinliklerine gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Bugünün Anneler günü olması nedeniyle tüm Annelerin Anneler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

(MŞ-AB-Y) 15.05.2008 13:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title