Haberler

Siirt'te Belediyelerdeki Yolsuzluk Şüphelileri Adliyede

Turan KOYUNCU Siirt,(DHA)- Siirt'te 'ihalaye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve rüşvet' iddialarıyla başlatılan soruşturması kapsamında Siirt ile Eruh ve Kurtalan ilçeleri ve Gökçebağ Belde Belediyelerine polis tarafından operasyonda gözaltına...

Turan KOYUNCU Siirt,(DHA)- Siirt'te 'ihalaye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve rüşvet' iddialarıyla başlatılan soruşturması kapsamında Siirt ile Eruh ve Kurtalan ilçeleri ve Gökçebağ Belde Belediyelerine polis tarafından operasyonda gözaltına alınan, aralarında Eruh Belediye Başkanı BDP'li Melih Oktayı'nın da bulunduğu 37 kişi adliyeye sevk edildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve rüşvet' iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki gün önce eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Siirt merkez, Eruh, Kurtalan İlçesi ile Gökçebağ Belde Belediyesi'ne yapılan operasyonlarda saatler süren aramalar yapılarak, belediyelerin bazı birimlerindeki bilgisayar hard diskleri, doküman ve belgelere el konuldu.

Soruşturma kapsamında Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın oğlu Hakan Sadak, BDP'li Eruh Belediye Başkanı Melih Oktayı, Kurtalan Belediye Başkan Yardımcısı Çaçan Yorulmaz, Siirt Belediyesi Muhasebe Müdürü Zeki Gündüz, İmar Müdürü Evin Mercan ile belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki soruşturmaları tamamlanan 37 kişi bugün sıkı güvenlik önlemleri altından adliyey sevkedildi. Şüphelilerin savcılıktaki ifade alma işlemleri devam ediyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Sadak Gökçebağ Kurtalan Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title