Haberler

Siirt// Ekg // Selim Sadak: Kck, Pkk'Nın Kendisidir

PKK'nın Gizli Sivil Yapılanması Olan Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (kck/tm) Soruşturması Kapsamında Geçen Aralık Ayında Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılan Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, Bugün Savcılara 5 Saat Boyuncu İfade Verdi. Sadak, İfadesinin Ardından Gazetecilere Yaptığı Açıklamalada, "kck, PKK'nın Kendisidir" Dedi.

PKK'nın gizli sivil yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) soruşturması kapsamında geçen aralık ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt'in bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, bugün savcılara 5 saat boyuncu ifade verdi. Sadak, ifadesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamalada, "KCK, PKK'nın kendisidir" dedi.

Diyarbakır merkezli KCK/TM operasyonu kapsamında bugün Siirt adliyesinde talimatla ifade veren Selim Sadak, daha sonra çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bağımsız Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, yaşananların hak ve hukuksuz bir uygulama olduğunu iddia etti. Bu uygulamaların Türkiye'ye bir yarar sağlamayacağını anlatan Sadak, şöyle dedi:

"Demokratikleşmenin önünü tıkadığını ve insanların yönünü direk ortaya çevirdiği bireysel bir uygulama olduğunu düşündük. Bildiğiniz gibi sanırım 50 civarında soru bana yöneltildi. Arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetler, görüşmeler, telefon görüşmeleri, zerre kadar illegal denen bir şey yok, zerre kadar yolsuzluk yok, zerre kadar halka karşı, halkı istemlere karşı duruş sergileme, siyaset yapma yok. Tamamiyle çalışmalarımızı halkla paylaşmaktır, çalışmalarımızı kendi arkadaşlarımızla paylaşmaktır. DTP'nin dışardan gelen, genel merkez adına gelen, burda çalışma yapan bazı arkadaşlarımız, sanki illegal bir organizasyonun başıymış gibi ve illegal bir örgütün temsilcileri ve üyeleri yöneticileri oluyormuş gibi kamuoyuna yansıtılmış olması, bana göre çok doğru bir şey değildir."

Yapılan soruşturma ve kovuşturmaların devleti zarara uğratmak dışında bir işe yaramayacağını ifade eden Sadak, "Benim bu kadar işim varken, belediyecilik yapmam gerekirken, bir mahallede toplantı yapmam gereken saatlerde beni burda saatlerce mahkemede harcanmam, çok haksızlık olmasına rağmen, aylardır benim gibi belediye başkanı olan arkadaşlarım, Necat Atalay, Abdullah Demirbaş, Aydın Budak, Leyla Güven, Ethem Şahin, Ferhan Türk, Zülküf Karatekin ve daha ismini sayamadığım birçok kişi cezaevinde tutuklu bulunuyor. Demokratik ve legal zeminde siyasetin önü tıkanıyor. Ülkeyi demokratikleştirmek herkesin görevidir. Bir an önce Türkiye bu anti demokratik yasadan kurtulması gerekiyor. Ülkemiz toplumu, refaha, güvene ulaşırsa Kürt sorunu bu şekilde çözülür. Biz tamamiyle artık silahın, şiddetin yöntem olmadığını ama legel, demokratik siyasetin de önünün açılması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Türkiye'nin barışa gittiği bir sırada gidişatı değiştirmenin kimseye fayda sağlamayacağına dikkat çeken Sadak, şöyle devam etti:

"Bir an önce ama bir an önce içerdeki belediye başkanları, siyasetçilerin 14 Nisan'dan şimdiye kadar KCK adı altında yapılan operasyonlarda tutulanların hepsi serbest bırakılmaları lazım. Bu ülkeye gelip siyaset yapmaları lazım. Biz soruları gayet normal cevapladık. Bildiğimiz ne varsa gördüğümüz ne varsa hiç gizlilik katmadan, yaşadığımız gibi sayın savcılarla paylaştık. ve umuyoruz ki en kısa zamanda başta Siirt cezaevindeki arkadaşlarımız olmak üzere, Diyarbakır ve Batman'daki arkadaşlarımız da derhal serbest bırakılması gerek. Bana KCK'yı soruyorlar. Şehirlerde KCK yapılanması gibi bir örgütlenme yoktur. KCK, PKK'nın kendisidir. Kendini tanıtan, rahatlıkla anlatan bir örgüttür. Kürt sorununun çözümü temelinde siyasetin önü açılmalıdır. Örgütlenmenin önü açılmalıdır. Biz bu şekilde dünya devleti olabiliriz, bu şekilde barışa ulaşabiliriz. Biz ülkede, bölgede ilk önce kendi aramızda sorunları çözmek zorundayız. Artık belediye başkanı, belediye başkanlığını yapsın, herkes birbirine saygı göstersin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title