Haberler

Şiir Dostları 'Şiir Gibi Gece'de Buluştu

Üniversite Kitabevi ile Eksi 25 Dergisi'nin Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde Ortaklaşa Düzenledikleri €˜şiir Gibi Bir Gece' Programı İlgi Gördü.

Üniversite Kitabevi ile Eksi 25 Dergisi'nin Atatürk üniversitesi Kültür Sitesi'nde ortaklaşa düzenledikleri ‘şiir gibi bir gece' programı ilgi gördü.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Üniversite Kitabevi ve Birey Yayıncılık kurucusu Mahmut Balcı, şiirin önemine işaret ederek; "Şiirin kültürümüzde insanları birleştiren, yerine göre coşturan, kaynaştıran, hüzünlendiren ve yerine göre umutlandıran, yeri gelince kalpleri yumuşatan bir gül, yeri gelince düşmanı çatlatan bir tank olduğuna, bu edebi değere sahip çıkmak gerektiğine inandığımız için şiir adına yapılan güzel çalışmalara destek olmayı önemsiyoruz. Bundan sonra da bu tür katkımız devam edecektir. Çünkü şiir bir inceliktir. Bu incelik ruhsuzlaşan dünyamıza yeni bir dinamizm kazandıracaktır diyoruz. Eminim ki birçoğumuz çocukluk günlerimizden itibaren Türkiye'de Şiiri Mehmet Akif'le, Pakistan'daki insanların ise Muhammet İkbalin bir ulusun kurtuluşunda oynadığı rolle tanıdığını kabul edecektir. Aslında sadece şiir kahramanlık dönemlerinde değil, hayatımızın her yerinde bize seslenmekte. Çünkü şiir barıştır, şiir kardeşliktir. Bakın işte bizleri bu salonda şiir bir araya getirdi. Şiir kalbe akan, sözün özüdür."dedi.

Şair Nurullah Genç, şiir dinletisinden önce 'Şiir bizim neyimiz olur?' konulu bir konferans verdi.Genç ; "Öncelikle şair olarak biz şiirin neresinde duruyoruz, şiire ne ekliyoruz, şiirden ne bekliyoruz bu soruların cevabını almamız gerekiyor. Şiir para etmez deniliyor. Elbette şiir para etmez, çünkü şiir parayla ölçülebilecek bir değer değildir. Şiir ne tapılacak bir put ne de ihmal edilecek kadar basit değildir. Şairin yaşadığı çağın farkında olmalı, sorunlarıyla ilgilenmeli ve bir aydın edasıyla topluma yol göstermelidir."diye konuştu.

Erzurumlu ve Erzurum'da yaşayan şairlerden, Hanifi İspirli, M.Yaşar Genç Muhammet Hikmet, Murat Ertaş, Namık Fidan, Nurullah Genç, Orhan Ceylan Özkan Satılmış, Rıdvan Canım, Selami Şimşek, Tacettin Şimşek ve Yaşar Bayar, şiirlerini şiirseverlerle paylaştılar. Abdülkerim Dinç Bahattin Karakoç'tan, Metin Akkuş Yahya Kemal'den ve Ömer Dişbudak ise Necip Fazıldan birer şiir okuyarak geceye renk kattılar.

Programda, Hüzün konulu şiir yarışmasında 'Ab-ı Hayatsın Hüzün' isimli şiiriyle Züleyha Çimen birinci, 'İçimdeki Yabancı' şiiriyle Emrah Şeflek ikinci, 'Zihin Titreyişleri' isimli şiiriyle İbrahim Duran üçüncü oldular. Program sonunda yarışmada dereceye girenlere ödül çeki ve şairlere de teşekkür belgesi takdim edildi. Eksi 25 Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yördam da programda bu tip etkinliklere devam edileceğini söyledi.

Öte yandan program, şiirseverler tarafından başarılı bulundu.

(İRT-İRT-Y) 01.06.2008 15:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title