Haberler

Siemens, Kartal Fabrikası'nda Üretime Başlamasının 50. Yıl Dönümünü Kutladı

Siemens, 1961 yılında taşındığı Kartal Fabrikası'nda üretime başlayışının 50. yılını çalışanlarıyla kutladı.

Siemens'in Kartal'da bulunan ve kuruluşunun 50. yılını kutladığı kampüsü 1961 yılında üretime başladı. 1960'lı yıllarda Fındıklı'daki küçük bir ofisten Kartal'daki fabrikasına geçen Siemens, üretim artışı ve Türkiye'deki büyümesiyle beraber bugün bulunduğu 63 bin 900 metrekarelik yapıya kavuştu

Elektronik ve elektrik mühendisliği konularında, sanayi, enerji ve sağlık sektörlerinde küresel ölçekte faaliyet gösteren Siemens, Türkiye'deki 50. üretim yılını Kartal Kampüsü'nde çalışanlar ve ailelerine yönelik özel bir etkinlikle kutladı. Çocuklar için tiyatro oyunları ve resim yapma etkinlikleri düzenlenirken, büyüklere yönelik olarak AKUT Endüstriyel Dağcılık Ekibi'nin Siemens binasının üzerinden 50. yıl afişi açtığı şov büyük ilgi çekti.

Siemens Genel Müdürü Hüseyin Gelis yaptığı konuşmada "50 yıl önce ülkemizde her şey ithal edilirdi. Bir çivi, vida ya da sac dahi üretilmezdi, bu ürünlerin ithali için bir yıl beklendiği olurdu. Bugün ise üzerinde bulunduğumuz fabrikadan 5 kıtada 80 ülkeye ürün ihraç eder hale geldik. Yoklukların olduğu bir çalışma ortamından, tüm dünyada örnek gösterilecek tesisleri birlikte yarattık. Bugün Türkiye'de elektrik sanayinin kurulmasına öncülük eden büyük bir çalışmanın hikâyesini birlikte yazdık" dedi.

Siemens Genel Müdürü Hüseyin Gelis'in yaptığı konuşmanın ardından, tüm Siemens çalışanlarının etkin olarak katıldığı Spor Festivali Yaz Oyunları'nın ödül töreni gerçekleştirildi ve her branşta birincilere ödülleri bizzat Hüseyin Gelis tarafından verildi. Etkinlik oyuncu ve şarkıcı Hale Caneroğlu'nun konseriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title