Haberler

"Şiddet, Nedenleri, Sonuçları ve Önlemleri" Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Şiddeti uygulayanların büyük bir çoğunluğu, ya suç işlemiş ailelerin ya da ayrılmış ve dağılmış ailelerin çocuklarıdır" dedi.

Sinop'un Gerze ilçesinde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından "Şiddet, Nedenleri, Sonuçları ve Önlemleri" konulu konferans düzenlendi. Gerze Belediyesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan OMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, şiddetin tanımının ardından biyolojik, psikolojik ve sosyal nedenlerini anlattı. Ersanlı, "Gelecek hakkında kaygılara neden olan, insanlığa yakışmayan bu durumun ve sonuçlarının paylaşılması için buradayız. Televizyonlarda, gazetelerde, sokaklarda şiddete maruz kalanlarla ilgili birçok habere şahit oluyoruz. Güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel ve ruhsal, psikolojik olarak uygulanan bireysel davranışlar bütünlüğüne şiddet diyoruz. Şiddet gerçekleştiği yer ve yöneldiği varlığa göre ad alır. Aile geçimini sağlayanların işsiz olması, çocuğun babasının, annesinin kaba kuvvet kullanmasına tanık olması, eşlerin eğitim düzeyinin düşük olması, aile bireyleri arasında alkol ve madde kullanımı, eşlerin iletişim becerilerinin olmaması, eşlerin birbirlerinin hatalarını anlayışla karşılamamaları aile içi şiddeti doğruyor. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde aile içi şiddetin uygulandığı bir ortamda yetişenler, şiddet gösterme eğilimine sahip olmaktadır. Şiddeti uygulayanların büyük bir çoğunluğu suç işlemiş ailelerin çocukları, ayrılmış ya da dağılmış ailelerin çocuklarıdır" diye konuştu.

Konferansı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Öztürk, Emniyet Amiri Mustafa Zorbey, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

(SÖ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title