Haberler

SHP'den 'Çağdaş Sol Parti' Çağrısı

SHP, Türkiye'de Siyasal Yelpazenin Sağının AKP, CHP ve MHP Tarafından Doldurulduğu, Yelpazenin Solunun İse Boş Olduğunu İddia Etti ve Türkiye'nin Demokrat, Sol, Sosyalist ve Sosyaldemokratlarını Büyük Bir Çağdaş Sol Parti Oluşturma Fikri Etrafında Buluşmaya Çağırdı.

SHP, dünyada ve Türkiye'deki gelişmelerin büyük bir sol parti için yeni fırsatlar yarattığını savunarak Türkiye'nin demokrat, sol, sosyalist ve sosyaldemokratlarını büyük bir çağdaş sol parti oluşturma fikri etrafında buluşmaya çağırdı.

SHP'nin 7 Haziran'da Ankara'da toplanan 2. Olağanüstü Kurultayı sonrası yayınlanan Kurultay bildirgesinde, Türkiye'de Kürt sorunu, farklı inanç gruplarına ayrımcılık, işkence, darbe girişimi, kadın-erkek eşitsizliği, sosyal adaletsizlik, işsizlik yoksulluk, yolsuzluk, Batı düşmanlığı, yavaşlayan AB süreci gibi sorunların "çağdaş sol bir iktidarla" çözülebileceği ifade edildi. Türkiye'de siyasal yelpazenin sağının AKP, CHP ve MHP tarafından doldurulduğu, yelpazenin solunun ise boş olduğu iddia edilen bildirgede "Çağdaş Solda Büyük Buluşma düşüncesi Türkiye'nin demokrat, sol, sosyalist ve sosyaldemokrat yapı ve kadroları arasında hızla yayılıyor ve güç kazanıyor. Böylelikle, ülkemizde Büyük-Güçlü-Etkin bir sol partiyi oluşturmanın koşulları her gün biraz daha olgunlaşıyor" denildi.

SHP'nin kurultay bildirisinde, Türkiye'nin demokrat, sol, sosyalist ve sosyaldemokratları büyük bir çağdaş sol parti oluşturma fikri etrafında buluşmaya çağrılarak, şunlar kaydedildi:

"SHP, partinin adı dahil tüzüğünü ve programını gözden geçirmeyi, buluşan yapı ve kadrolar tarafından önerilen kişilerin parti üyeliklerine kabulünü, ilk Kurultay'da buluşanların merkezi organlarda dengeli bir şekilde yer almalarını, bu sürecin, SHP Kurultayı'nın hemen ertesinde, buluşanların belirlediği kişilerden oluşacak Danışma Meclisi benzeri bir kurulun tavsiyeleri ışığında yönlendirilmesini, ilk Kurultay'a kadar, süreçlerin ahlak ve adalet değerlerine uygunluğu konusunda hakemlik yapacak bir Etik Kurulun kurulmasını ve bu kurulun kararlarına uymayı, Süreç boyunca, tam bir fedakarlık ve feragat içinde çalışmayı taahhüt eder." (ANKA)

(HH/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title