Haberler

Seyyal Taner'den "Nerede Kalmıştık?"

Güncelleme:

Seyyal Taner, uzun bir aradan sonra "Ethnıc Rock" albümü ile "Nerede Kalmıştık?" diye soruyor!

Özgürlüğün sahnedeki temsilcisi olarak 70'li ve 80'li yıllara damgasını vuran, Türk rock müziğinin, grubuyla müzik yapan, sahnede dans eden ilk ve en güçlü kadın sesi Seyyal Taner ; yıllar sonra çıkardığı "Ethnic Rock" isimli yeni albümüyle müzik dünyasına muhteşem bir dönüş yapıyor! Yıllara meydan okuyan sesi, enerjisi ve çarpıcı "sound"u ile adeta "Nerede kalmıştık?" diyerek yoluna devam eden Taner'in albümü, müzik marketlerin raflarındaki yerini aldı.

"Son Verdim Kalbimin İşine", "Alladı Pulladı", "Naciye" ve "Leyla" gibi şarkılarıyla akıllara kazınan Seyyal Taner ; 1970'lerin başından bu yana, özgürlüğün sahnedeki temsilcisi olurken, çılgın kıyafetleri ve özgün tavrıyla her zaman gündemde oldu. Sahnelere Batılı gösteri anlayışını getiren sanatçı; sadece sesiyle değil, güzelliği ve özellikle leopar desenli ilginç kıyafetleriyle de göz doldururken, basın tarafından "Türkiye'nin Tina Turner'ı" olarak anıldı. Kıyafetleri, dansları, dişi karakteri ve şarkılarındaki asi sözlerle başkaldırının öncülerinden olan Taner; aynı zamanda birçok ödüle de layık görüldü. 1990 yılında, kariyerinin zirvesindeyken profesyonel sahne çalışmalarına son vererek Bodrum'a yerleşen sanatçı; bugüne dek aralıklı olarak müzik hayatına devam etti.

Seyyal Taner ; Mart 2012'de yeni albümü "Ethnic Rock" ile hızlı bir dönüş yaparken, hayranlarına eski performansından hiçbir şey kaybetmediğini de göstermeye hazırlanıyor. Sözü ve müziği Kemal Boran'a ait olan "Sevda Zindanları" parçası albümde iki farklı düzenlemeyle yer alırken; albümde bulunan diğer iki şarkıdan "Sorunlar"ın sözü ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz'a, "Sus"un sözleri Atilla Güler ve Seyyal Taner'e, müziği ise Kemal Boran'a ait.

Sözleri Çiğdem Talu'ya, müziği Melih Kibar'a ait olan "Seni Çok Özledim" parçasını bu albümde bir kez seslendiren Taner'e, bu defa Kadıköy Acil grubunun solisti Önder Şahin eşlik ediyor. Sanatçı yeni albümünde, Neşet Ertaş'ın "Doyulur Mu?" isimli bestesini de Volkan Başaran'ın düzenlemesiyle seslendirdi.

Prodüktörlüğünü kendisinin, yönetmenliğini Selda Bağcan'ın, yapımcılığını ise Ferhan Üçoklar'ın üstlendiği albümde Taner'e; Akın Eldes, Volkan Başaran, Cengiz Ercümer, Mustafa Beyazkuş gibi birbirinden değerli müzisyenler eşlik ederken, albümün fotoğrafları da Mehmet Turgut tarafından çekildi.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Seyyal Taner Magazin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title