Haberler

Seyrantepe Yeniden Start Aldı

Seyrantepe'de İnşaat Başlarken, Yeni Yüklenici Firmalar Stadyumu 360 Gün İçinde Bitireceğini Açıkladılar.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen ihale soncunda yapımı Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından üstlenilen Seyrantepe Spor Kompleksi'nde inşaat başlarken, yeni yüklenici firmalar stadyumu 360 gün içinde bitirerek, 29 Eylül 2010 tarihine yetiştireceklerini açıkladılar.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından 10 Eylül'de gerçekleştirilen ihale sonucunda, yapımı Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı tarafından üstlenilen Seyrantepe Spor Kompleksi projesiyle ilgili gelişmeleri kamuoyunu duyurmak üzere bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Numan Uzun katılarak, bilgi verirken, basın mensuplarının sorularını da yanıtladılar.

-"BÖYLE BİR STAT DÜNYADA ANCAK 3 YILDA TAMAMLANIR"-

Toplantıda Varyap - Uzunlar Ortak Girişimi adına projeyle ilgili gelişmeleri aktaran Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş,10 Eylül'de gerçekleştirilen ihale sonrası 179 milyon 661 bin 553 liralık bedel ile yapımını üstlendikleri Seyrantepe Spor Kompleksi'nin sözleşme uyarınca 360 günde teslim edileceğini söyledi. TOKİ tarafından kendilerine yer teslimi yapıldıktan sonra inşaat için ön çalışmalar yürüttüklerini ve taşeronlarla anlaşmalar yaptıklarını anlatan Varlıbaş, önceki hafta da inşaata fiili olarak başlandığını kaydetti. Stadı mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istediklerini ifade eden Varlıbaş, "Bugüne kadar tüm projelerimizde güçlü ve güvenli kadrolarla zamanında işi teslim etmeye odaklandık, Seyrantepe Projesi'nin yapımında da aynı hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Seyrantepe Stadı zamanında, hatta mümkün olursa zamanından da önce bitirilerek Türk spor camiasına teslim edilecek. Bizler de Varyap Uzunlar Ortak Girişimi olarak böyle bir stat yapmanın gururunu taşımış olacağız" diye konuştu.

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Dünyada böyle bir spor kompleksinin tamamlanması en az 3 yıl alıyor. Biz ihalenin ardından yaptığımız incelemeler sonucunda 360 günde bu inşaatı yapabileceğimizi gördük. Şimdi daha sıkı çalışacağız. Tüm projelerimizde olduğu gibi burada da en iyisini, en mükemmelini gerçekleştirme felsefemize uygun olarak Galatasaray Seyrantepe Spor Kompleksi'nde de en iyi ekipmanı, en iyi teknolojiyi ve en iyi kadroları kullanacağız" dedi.

-"BİR TRABZONSPORLU OLARAK MUTLULUK DUYACAĞIM"-

Geçen sürede yaptıkları çalışmaları aktaran Varlıbaş, FİFA ve UEFA standartlarına uygunluğun sağlanması açısından şantiye mobilizasyonunun gerçekleştiğini, inşaat alanının çalışılabilir hale getirildiğini, iç yolların ve çevre temizliğinin yapıldığını, iş ve işçi güvenliğini sağlamaya yönelik önlemlerin alındığını söyledi. Varlıbaş, "İnşaatı hızlandırmak için üç yeni vinç ilave ediyoruz. Biri tamamlandı, diğer ikisinin montajı da sürüyor" bilgisini verdi. Varlıbaş bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu biri olarak eski kulübü Galatasaray'ın önemli bir eksiğini giderecek bu stadyumu yapmaktan da ayrıca büyük mutluluk duyacağını kaydetti.

-İNŞAAT 24 SAAT İZLENEBİLECEK-

Stadın yapımının kamuoyunca yakından takip edilmesi nedeniyle inşaat alanına kamera sistemi kurduklarını açıklayan Varlıbaş, bu kameralar aracılığıyla inşaat aşamalarının internet üzerinden izlenebileceğini kaydetti. Varlıbaş, inşaatın farklı alanlarına yerleştirilen kameralarla dileyen herkesin, dünyanın her yerinden, 7 gün 24 saat www.seyrantepesporkompleksi.com sitesinden inşaatı gelişim aşamalarını ve yapılan çalışmaları takip edebileceğini belirtti

- TOKİ :"2010-2011 SEZONUNA YETİŞECEK"-

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir yaptığı konuşmada, projenin gelişim aşamasını özetleyerek şunları söyledi:

"Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İle Spor Kompleksi İnşaatı işi Dhabi Eren Talu Alke İnşaat A.Ş. uhdesinde sözleşme şartlarına göre yürütülemediğinden 01.07.09 tarihinde fesih edilmiştir. Fesihten sonra Gelir Paylaşımı esaslarına göre İdaremizce 2 defa ihale edilmiş ancak uygun teklifler verilemediğinden dolayı TOKİ söz konusu Spor Kompleksi işini kendi öz kaynakları ile gerçekleştirmeye karar vermiş ve 4734 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda ihale etmiştir. Bahse konu iş ihale sonucunda Varyap Uzunlar Ortak Girişimi uhdesinde kalmıştır. Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı ikmal işi TOKİ'nin öz kaynakları ile yapılarak Türk sporunun hizmetine sunulacaktır."

Niyazi Özdemir, şartnamede gecikme tazminatı müeyyidesi olmadığını, ancak doğrudan yükleniciler tarafından bir gecikme olursa onbinde beş gibi bir cezai yükümlülük olduğunu söyleyerek, "Biz Projenin Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümüne ve 2010-2011 sezonuna yetişeceğine kesinlikle inanıyoruz" dedi.

-"IŞIN ÇELEBİ DÜNYAYA ÖRNEK BİR PROJE OLACAK-"

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi de yaptığı konuşmada, geçen hafta içinde UEFA ve FİFA'dan yetkililerin gelerek projeyi yerinde tetkik ettiklerini belirterek, "Bütün dünyanın gözü bu projede. Sadece Galatasaray için değil, uluslararası müsabakalarda kullanılabilmesi açısından burası örnek bir proje olacak. Kullanılan teknoloji ve sistem bütünlüğü yönünden proje aslına ve UEFA, FİFA kriterlerine uygun olarak tamamlandığında hem dünyada örnek bir proje olacak hem de yapımı gerçekleştiren kuruluşlar için de iyi bir referans olacak. Ve Galatasaray da uluslararası standartlarda bir stadyuma sahip olacak" dedi.

Çelebi, sadece tesisin bitmesinin yeterli olmadığını, ulaşım altyapısının tamamlanmasının da önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu sürede metro bağlantısının bitmesi planlanıyor. Metro tünellerinin inşaatı sürüyor. Tabi ki burada özellikle Cendere Yolu ve bu yolun Maslak bağlantısının yapılması Karayollları'ın sorumluluğu altında. Kamulaştırmalar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. İlgili yatırımlar 150 milyon TL'lik bir değerle Karayolları'nın bütçesine alınmış durumda. Önemli olan ihalelerin bir önce yapılması" diye konuştu. Çelebi, Seyrantepe tesisine bağlantı yollarının yapılmasının Karayolları tarafından üstlenilmekle birlikte, bu yolların yapım bütçesine Galatasaray Spor Kulübü'nden de katkı beklendiğini, ancak bu konuya bu toplantıda değinmek istemediğini söyledi. Çelebi, bitiş tarihini kendileri açısından 2010 yılının son çeyreği olarak ifade ettiklerini kaydederek " Galatasaray'ın maçları burası tamamlanıncaya kadar Ali Sami Yen'de devam edecek" dedi.

-UZUNLAR GRUBU-

Toplantıda Uzunlar İnşaat adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun da projenin şartnamesinin hazırlanması ve ardından ihalesinin gerçekleştirilmesinin bir hafta gibi çok kısa sürede tamamlandığını ve hemen işe koyulduklarını belirterek, "Şu anda burada 300'ün üzerinde işçi çalışıyor. Kademeli olarak bu sayı 1400'e çıkacak. Bir anlamda küçük bir kasaba gibi bir yaşam olacak burada" dedi. Uzunlar olarak şimdiye kadar İSKİ ve ,İGDAŞ'a altyapı ve Kiptaş ile TOKİ'ye konut projeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Numan Uzun, Seyrantepe projesini kalite yönünden en iyi şekilde gerçekleştireceklerini belirterek, "Bizim buradaki çalışmamız blok blok halinde yürüyor. Her bir blok inşaatı ayrı bir şantiye gibi çalışıyor. Ancak burada hiç kuşku yok ki ulaşım altyapısının da sağlanması büyük önem taşıyor. Metro üç tünelle spor kompleksine bağlanacak. Cendere yolunu da karayolları üstlenecek. Ancak biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız. Çünkü ulaşımla ilgili olarak Olimpiyat Stadyumu'ndaki bir görünümün ortaya çıkmasını hiç kimse arzu etmez" diye konuştu.

- EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ OLACAK-

Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 47 bin 972 seyirci koltuğu, 2 bin 583 VİP seyirci koltuğu, 97 basın koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 150 loca bulunacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 3000'i kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu olacak. (ANKA)

(NÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title