Haberler

Seyrantepe İhalesini Eren Talu-alke Kazandı

Antepe İhalesini Eren Talu-alke Kazandı

ANTEPE İHALESİNİ EREN TALU-ALKE KAZANDI

- EREN TALU:

- "HEM DEVLET, HEM MİLLET, HEM DE GALATASARAY KAZANDI"

İSTANBUL (İHA) - TOKİ tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda "Seyrantepe İhalesi" olarak bilinen Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34.640,43 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları" yapılması karşılığında Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok-amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksinin yapımını kapsayan ihaleyi en yüksek teklifi veren Eren Talu kazandı.

27 Ağustos tarihinde verilen kapalı zarfla tekliflerin açılmasının ardından, 31 Ağustos günü Ankara'da yapılan ikinci oturumda idareye (TOKİ) 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek payı ödemeyi teklif eden Eren Talu, elde edilecek toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngörmüştü. Projede öngörülen gelirin üzerine çıkılması halinde TOKİ'ye ödenecek payı da yüzde 0 (sıfır) olarak teklif eden Eren Talu, TOKİ ile sürdürülen görüşmeler sonucunda, yüzde 7 pay ödemeyi kabul etti.

Eren Talu sonuçla ilgili yaptığı değerlendirmede, çok uzun ve zorlu bir yolun sonuna geldiklerini, ancak bunun yeni ve daha önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu belirtti. Seyrantepe stadını zamanında, mükemmel bir şekilde tamamlayacaklarını vurgulayan Talu, ihalede son tekliflerin verilmesinin ardından, hem TOKİ'nin, hem Galatasaray'ın, hem de kendilerinin "kamu yararını" gözeterek TOKİ'nin alacağı gelirin artırılması amacıyla görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın sıkı bir pazarlıkçı olduğunu belirten Talu, bu işin sonunda hem devletin, hem de milletin kazanacağını, bu nedenle hiçbir fedakarlıktan ve zorluktan kaçınmadıklarını vurguladı. Talu, Bayraktar'ın kendine has üslubu ile ciddi bir pazarlık stratejisi yürüttüğünü ve bunun sonunda kamuoyu yararına istenilen sonucun ortaya çıkmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın da sürecin her safhasında olumlu bir çaba içinde olduğunu hatırlatan Eren Talu, bir Galatasaraylı olarak kulübün de bu işten kazançlı çıkmasını istediğini vurguladı. Hem kamu yararına yapılan, hem de Galatasaray için büyük önem taşıyan böyle bir ihalede teklif vermenin çok ciddi bir iş olduğunu ifade eden Talu, "Bu sorumluluğun bilincindeyim, böyle sonuçlandığı için mutluyum" dedi.

SEYRANTEPE 720 GÜNDE TAMAMLANACAK

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'ne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor. Bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu (Mecidiyeköy) arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabilecek. Talu, "Özhan Canaydın'a söz verdim, stat 2009-2010 sezonuna yetişecek" dedi.

İhale sonucuna göre, TOKİ ile Eren Talu arasında 15 gün içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.

(CHT-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title